Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

zaterdag 14 december 2002

Belgen aangehouden met 200 gram cocaïne A team houdt vijf drugstoeristen tijdens controles aan

BREDA: Agenten van het A-team hebben gisteren tijdens controles vier Franse drugtoeristen met soft drugs en een Belg die 200 gram cocaïne bij zich had aangehouden. De Belg is in verzekering gesteld. De Franse drugstoeristen kregen geldboetes.

Gistermiddag controleerden agenten van het A-team op Rijksweg A-16 t.h.v. Prinsenbeek, de bestuurder van een Belgische personenauto, die in de richting van de grens reed. De agenten zagen dat de bestuurder in zijn kruisstreek een pakket verborgen had. Het bleek het te gaan om circa 200 gram cocaïne. De verdachte is in verzekering gesteld.

Gistermiddag omstreeks 17.00 uur hebben agenten van het A-team op de Graaf Engelbertlaan, kort voor de oprit naar rijksweg A-16 de inzittenden van een Franse personenauto gecontroleerd. De Fransen 21 en 22 jaar waren op weg naar huis. Ze verklaarden een coffeeshop te hebben bezocht. Bij het onderzoek aan de kleding van een van de mannen viel een pakket hennep op de grond, die in zijn broeksband verstopt had gezeten. Ook de andere Fransman had op soortgelijke wijze een pakket hennep verstopt. Beide mannen zijn aangehouden. Bij weging bleek dat het om 214 gram softdrugs ging. Ze kregen een transactie aangeboden van ieder 720 euro. Daar zij niet konden betalen is de auto in bewaring genomen.

Gisteravond controleerden agenten van het A-team omstreeks 22.15 uur op de Rijksweg A-16 de auto van twee Fransen uit Calais, respectievelijk 32 jaar en 29 jaar. Zij vertelden de agenten dat zij een coffeeshop hadden bezocht. Daarna hadden zij in het Centrum van Breda op straat van een drugsrunner circa 80 gram hennep en hasj gekocht. Zij kregen een boete van 520 euro. Ook zij konden de boete niet direct betalen, waarna hun auto in bewaring werd genomen.

Luide knallen

ETTEN-LEUR en ROOSENDAAL: Zowel in Etten-Leur als in Roosendaal werden gisteravond kort na elkaar knallen gehoord, waarvan getuigen menen dat het mogelijk om het schieten met een vuurwapen gaat. De politie heeft op beide locaties een uitgebreid onderzoek ingesteld. Er zijn echter geen sporen aangetroffen die de meldingen bevestigen. Wel is een en ander uitgebreid in rapportages vastgelegd.

ETTEN-LEUR: Gisteravond vond omstreeks 19.50 uur op een oprit van een bedrijf aan de Penningweg een aanrijding plaats tussen een donkere Mercedes en en een donkere Ford Fiësta. De Ford kwam vanuit de Triangeldreef en reed de oprit op. Hij werd direct gevolgd door de donkere Mercedes die er kennelijk opzettelijk achterop reed. Een getuige zag daarna een blauwe flits en hoorde een knal. Hij dacht dat het een schot was uit een vuurwapen. Direct daarna reden beide auto`s de oprit af en reden weg in de richting van de Mon Plaïsir. Naar aanleiding van deze melding heeft de politie samen met de Etten-Leurse brandweer de omgeving ter plaatse afgezocht. Er werden echter geen sporen van een aanrijding noch werden er hulzen of resten van vuurwerk aangetroffen.

Enkele minuten na de melding in Etten-Leur kreeg de politiemeldkamer een melding dat ook een knal was gehoord in de buurt van de Beethovenlaan in Roosendaal. Men had daar een oude Ford Escort zien wegrijden met een Belgisch kenteken. In die auto zaten drie donker gekleurde personen. De politie heeft na deze meldingen op de rijkswegen rondom Roosendaal uitgekeken naar de betrokken voertuigen, die echter niet werden aangetroffen. Ook de Belgische politie werd gisteravond in kennis gesteld. Het is echter niet zeker dat beide meldingen met elkaar in verband staan.

Rijden onder invloed

BREDA: Agenten hebben vannacht, de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 december 2002, op de Academiesingel te Breda omstreeks 03.00 uur een 47-jarige Bredanaar aangehouden die onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. Hij bleek tevens te rijden terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft in verband met een eerdere veroordeling. Voor beide zaken wordt proces-verbaal opgemaakt.

WILLEMSTAD: Agenten van het team Moerdijk hebben gisteravond omstreeks 21.30 uur een 40-jarige man uit Willemstad aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De man reed over de Helsedijk te Helwijk en kwam in aanrijding met een uit tegengestelde richting komende auto. De aanrijding bleef beperkt tot schade aan de buitenspiegels. Maar bij de blaasproef bleek de 40-jarige man uit Willemstad teveel gedronken te hebben. Naar eigen zeggen had hij 5 a 6 biertjes gedronken. De man krijgt een proces-verbaal.

Vier aanhoudingen in uitgaanscentrum

BREDA: De politie heeft vannacht, de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 december 2002, tijdens het horecatoezicht in het Bredase uitgaanscentrum vier aanhoudingen verricht.

Agenten zagen omstreeks 01.20 uur dat er voor een café op de Havermarkt een schermutseling tussen twee personen plaats vond. Terwijl de agenten de ruzie susten bemoeide zich een 37-jarige Bredanaar zich met het voorval. Hij werd aangehouden toe hij een agent in de rug aanviel toen deze de vechtenden trachtte te scheiden.

Een 37-jarige Bredanaar parkeerde omstreeks 01.20 uur zijn auto op de Vismarktstraat op een plaats waar dit verboden is. Agenten gaven hem hiervoor een proces-verbaal. De Bredanaar begon daarop luidkeels de agenten te beledigen. De verdachte werd daarop aangehouden. Tijdens zijn aanhouding pleegde hij verzet. Agenten moesten hem met een armklem onder controle brengen.

Een 44-jarige Bredanaar werd omstreeks 01.30 uur op de Vismarktstraat aangehouden ter zake mishandeling. Hij had iemand op het gezicht geslagen na onenigheid over een gescheurde jaszak.

Een 35-jarige Delftenaar werd op de Reigerstraat omstreeks 03.40 uur aangehouden omdat hij een 29-jarige Amsterdammer in een disco een klap in het gezicht had gegeven. Het incident gebeurde op de dansvloer. De verdachte werd door de portiers overgedragen aan de politie. Hij is aangehouden ter zake mishandeling.

Winkeldief

BREDA: Gisteren is omstreeks 17.30 uur een 39-jarige Bredanaar aangehouden die bij een warenhuis op de Karrestraat een trui gestolen had. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Bron: Willem van Hooijdonk