Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

zaterdag 14 december 2002

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding in Dinteloord

DINTELOORD: Gisteravond heeft omstreeks 22.30 uur een aanrijding plaats gevonden op de Steenbergseweg in Dinteloord. Een automobilist die onder invloed was van alcohol, kwam in aanrijding met een tegenligger. Er raakten drie mensen gewond, waarvan twee naar behandeling in het ziekenhuis naar huis mochten.

Omstreeks 22.25 uur kreeg de politiemeldkamer verschillende meldingen dat een personenauto slingerend over de weg reed en daarbij verschillende keren op de verkeerde weghelft kwam. Even later kwam het bericht door dat er een frontale aanrijding had plaats gevonden.

Een 51-jarige man uit Putte reed volgens een getuige over de linkerrijstrook en kwam daarbij in aanrijding met een auto bestuurd door een 23-jarige man uit Bergen op Zoom. De bestuurder van laatstgenoemde auto zat bekneld en werd overgebracht met een inwendige bloeding naar het St. Francsicusziekenhuis in Roosendaal. Een andere inzittende in deze auto, een 19-jarige man uit Halsteren raakte licht gewond. Hij mocht na behandeling in het ziekenhuis huiswaarts.

Ook de 51-jarige veroorzaker van de aanrijding werd door de GGD overgebracht naar het ziekenhuis, vanwege pijn op de borst. Ook hij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten. Hij werd vervolgens vanwege het rijden onder invloed aangehouden. Van hem is een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De beide auto`s zijn total-loss.

Vier bestuurders aangehouden Politie Roosendaal houdt alcoholcontrole

ROOSENDAAL: Gisteravond en vannacht heeft de politie van Roosendaal, tussen 20.30 en 02.00 uur op verschillende locaties een alcoholcontrole gehouden.

De controles vonden plaats op de van Beethovenlaan, de Burgemeester Freijterslaan en de Antwerpseweg. Er werden 405 automobilisten en twee bromfietsers gecontroleerd. Er werden vier bestuurder verbaliseerd. Drie van hen kregen een dagvaarding voor de politrechter mee. Een automobilist kreeg een transactie aangeboden.

Bron: Willem van Hooijdonk