Politie Gelderland-Midden


Persberichten politieregio Gelderland-Midden

Regionaal

---

Veel meldingen van aanrijdingen door gladheid
Publicatiedatum: 14-12-2002

Het aantal meldingen bij de meldkamer van de politie Gelderland-Midden van aanrijdingen als gevolg van de gladheid, is sinds 13.00 uur fors gedaald. De politie adviseeert niettemin voorzichtigheid in het verkeer te betrachten.

Als gevolg van de gladheid werd de politie Gelderland-Midden in de ochtend van 14 december geconfronteerd met veel meldingen van aanrijdingen: gemiddeld 1 per 5 minuten. In het algemeen betreft het aanrijdingen met louter blikschade. Niettemin vonden er in de ochtend van 14 december twee aanrijdingen plaats met letsel: op de provinciale weg A30 bij Barneveld en bij het Velperbroekcircuit nabij Arnhem en Velp. Nadere bijzonderheden ontbreken nog. Op zondag volgt een uitgebreider overzicht.

Verreweg de meeste meldingen zijn afkomstig uit Arnhem-Noord en Velp. Ook in andere delen van de regio is het glad, maar omdat Arnhem-Noord en Velp meer hoogteverschillen kennen, komen daar de meeste meldingen vandaan. Het is geen uitzondering dat daarbij meerdere auto"s betrokken zijn. Overigens zijn de busroutes over het algemeen goed begaanbaar; dit geldt dus ook voor de bruggen bij Arnhem.

Door de overvloed aan meldingen is de politie genoodzaakt alleen ter plaatse te gaan in ernstige gevallen; uiteraard speelt de gladheid ook de politie parten.

voor nadere informatie:
politie Gelderland-Midden
Bureau communicatie / Ronald van der Leeden
Telefoon: 026 352 4721


---


- einde berichten -