Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-12-2002 Persberichten politie Limburg Zuid
Zaterdag 14 december 2002

District Maastricht

Maastricht Aanhouding

Op het Vrijthof werd op zaterdagochtend, omstreeks 3.30 uur een 22 jarige man uit Meerssen aangehouden. De verdachte vernielde kerstversiering van een kerstkraam op het Vrijthof. Hij werd ter zake baldadigheid aangehouden.

Maastricht Overval

Op vrijdagmiddag, omstreeks 11.30 uur werd een overval gepleegd op een winkel gelegen aan de Scharnerweg in Maastricht. Twee personen betraden de zaak en bedreigden een 21 jarig personeelslid waarna door de verdachten de zaak werd gesloten en het licht werd uitgedaan. Vervolgens werd het personeelslid gekneveld. De twee verdachten ontvreemdden vervolgens de jas van het personeelslid waarin zich geld en persoonlijke bescheiden bevonden en een aantal goederen uit de winkel waaronder Playstationspellen en Playstationcomputers. De goederen werden door de verdachten in vijf draagzakken meegenomen. Van de twee daders is het volgende signalement bekend:
* Verdachte 1: Blanke man, 23-25 jaar, zwart kort tot halflang steil haar met middenscheiding, lengte ca. 180 cm, normaal postuur, droeg bril met zwart montuur, Limburgs dialect sprekend doch geen Maastrichts, door andere verdachte aangesproken met de naam Kevin. Hij droeg een Australian trainingsjack in overwegend bruine tinten.

* Verdachte 2: Blanke man, vrij lang stekelhaar, ongeveer 180 cm, iets flinker dan verdachte 1. Sprak hetzelfde Limburgs dialect.

De politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar de identiteit van de verdachten.

Maastricht Drank en verkeer

Een 61 jarige automobilist uit Perth (Aust) reed zich in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 1.30 uur vast op de omhoog gekomen inzinkbare palen op de Boschstraat in Maastricht. De man bleek stevig aan Bachus te hebben geofferd want uit de ademanalyse kwam een promillage van 1.8 o/oo. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Een 21 jarige automobilist uit Maastricht negeerde omstreeks 2.00 uur het rode verkeerslicht op het Oranjeplein en ramde daarbij bijna een politieauto. De man bleek gedronken te hebben. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 0,9 o/oo. Tegen de automobilist werd proces verbaal opgemaakt.

Maastricht Fietsendief in de kraag gevat

Op vrijdagmiddag, omstreeks 16.30 uur werd op het Vrijthof een patrouille aangesproken door een getuige over het feit dat een man op het Vrijthof een fiets aan het stelen was. Op de aangewezen plaats troffen de agenten een 27 jarige inwoner van Maastricht die bij het zien van de politie er snel vandoor wilde gaan. Hij werd aangehouden. Hij bleek met een betonschaar het slot van de fiets te hebben doorgeknipt. Hij werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

District Heerlen

Hoensbroek Aanhouding na inbraak

Op vrijdagavond, omstreeks 23.00 uur werd op Gebrookerplein in Hoensbroek een 40 jarige inwoner van Hoensbroek aangehouden. De man had even tevoren ingebroken in een snackkraam. Door getuigen was gezien dat de man de keet verliet. Tijdens het onderzoek ter plaatse kwam de verdachte aanlopen en verklaarde tegen de aanwezige agenten dat hij in de kraam had ingebroken. De verdachte, die in de kraam bier had gedronken, werd aangehouden. Hij verkeerde onder invloed.

Brunssum Inbraak

Vrijdagavond werd ingebroken in een woning gelegen aan de Sleedoorn in Brunssum. Na het vernielen van een schuifpui verkreeg men de toegang. In de hele woning werden kasten en laden doorzocht. Vermoedelijk werd alleen een pot met kleingeld gestolen.

Heerlen Grootscheepse alcoholcontrole

In Heerlen werd in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 23.00 uur en 6.00 uur een grootscheepse alcoholcontrole gehouden waarbij ook de Marechaussee participeerde. Er werd gecontroleerd op de Groene Boord, Ruys de Beerenbroucklaan, Burgemeester Gijzelslaan, Beersdalweg, Welterbaan en in de Akerstraat in Brunssum. Er werden ruim 500 blaastesten afgenomen. 14 Automobilisten bleken teveel gedronken te hebben. De promillages varieerden van 0,5 tot 1,0 o/oo. De overtreders, 12 mannen en twee vrouwen kregen ter plaatse een transactie aangeboden waarbij de boetes varieerden van 190 tot 600 .

Brunssum Aanhouding ter zake belediging

Op zaterdagochtend, omstreeks 3.00 uur werd in de Akerstraat Noord in Brunssum een 30 jarige inwoner van Hoensbroek aangehouden. De man schold zonder aanleiding politieagenten uit die bezig waren met een alcoholcontrole. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig en bedreigde hij de agenten. Hij werd ingesloten in het politiebureau.

District Sittard

Geleen Inbraak in winkel

Op zaterdagochtend, omstreeks 5.00 werd de ruit van de toegangsdeur van een winkel gelegen in de Gravenstraat in Geleen vernield. Daarop werd de zaak betreden en werd een geldkistje ontvreemd met daarin cadeaubonnen en bioscoopbonnen.

Susteren Inbraak

Vrijdagavond werd ingebroken in een woning gelegen in de Spoorstraat in Susteren. Men verschafte zich toegang na het verbreken van de voordeur. Diverse ruimten werden doorzocht. Gestolen werden GSMs, dvd-speler, videorecorder, twee fototoestellen, een beurs en twee horloges.

District Sittard Snelheidscontroles

Vrijdagmiddag werd op de Provincialeweg Noord in Oirsbeek een snelheidscontrole gehouden. Er passeerden 1380 voertuigen het meetpunt. Hiervan reden er 14 te snel. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 97 km/h.

Ook op de Rijksweg Noord in geleen werd gecontroleerd. Van de 680 voertuigen waarvan de snelheid werd gemeten reden er 56 harder dan de toegestane 50 km/h. De hoogste snelheid: 73 km/h

Op de Bergerweg in Sittard (max 50 km/h) werd de snelheid van 740 voertuigen gemeten. Er passeerden 740 voertuigen het meetpunt. 84 Reden te hard. Hoogste snelheid: 84 km/h.

District Kerkrade

Kerkrade Brandstichting

Op zaterdagochtend, omstreeks 3.50 uur werd brandgesticht in een auto die stond geparkeerd op een oprit in de Voogterstraat in Kerkrade. Door de brandweer werd het voertuig geblust. De auto raakte totaal vernield. Vermoedelijk heeft men onder de auto een ontvlambare vloeistof in brand gestoken.

Kerkrade Alcohol en verkeer

Een patrouille zag vrijdagavond, omstreeks 24.00 uur een autromobilist met hoge sneleheid over de Heerlenersteenweg rijden. In de Akerstraat werd de automobilist staande gehouden. De 26 jarige bestuurder uit Landgraaf bleek een promillage van 1.1 o/oo te hebben. Tegen hem werden processen verbaal ter zake alcohol en snelheid opgemaakt.

Kerkrade Aanhoudingen

Omstreeks 2.00 uur zaterdagochtend werd in de Einderstraat in Kerkrade een 33 jarige man uit Landgraaf aangehouden. De man had een ruit vernield en beledigde en bedreigde vervolgens de politieagenten die ter plaatse waren gekomen. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten.

Om 00.30 uur was in de St. Pieterstraat in Kerkrade al een 56 jarige inwoner van Kerkrade aangehouden ter zake belediging van politieagenten. De man schold de agenten uit toen zij de echtgenote van man wezen op het feit dat zij ergens parkeerde waar dat niet was toegestaan. Ook deze man verkeerd onder invloed. Hij werd voor het opmaken van proces verbaal meegenomen.

Kerkrade Aanhouding bij inbraakpoging

Op vrijdagmiddag, omstreeks 16.00 uur hoorden agenten in de Poyckstraat in Kerkrade glasgerinkel nabij een flatwoning. Toen zij poolshoogte gingen nemen zagen zij nog net dat een 32 jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats door een vernield raam een woning binnen ging. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verder onderzoek werd ingesloten.