02.200 wethouder van huut reikt vrijwilligers-penning uit

datum 13 december 2002
afdeling Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon Bibi Wijnen
telefoon 0182-588791

wethouder van huut reikt vrijwilligerspenning uit

Zaterdag 14 december om 20.00 uur reikt wethouder A.R.J.M. van Huut de vrijwilligerspenning uit aan de heer Van de Vliet. De heer Van de Vliet zet zich al lange tijd intensief in voor de postduivenvereniging De Luchtbode. De uitreiking vindt zaterdag 14 december om 20.00 uur plaats in het lokaal van Postduivenvereniging De Luchtbode. De heer Van de Vliet is 25 jaar voorzitter geweest van de postduivenvereniging. Daarnaast heeft hij als beeldhouwer meegewerkt aan tal van restauraties in Gouda. Voorbeelden zijn de St. Janskerk, de Zalm, de muziekschool en de Doelen.
Bovendien heeft de heer Van der Vliet tal van bestuursfuncties bekleed. Zo was hij al op jeugdige leeftijd als bestuurder actief binnen de konijnen- en pluimveevereniging. Hij was toen al betrokken bij de organisatie van tentoonstellingen.

vrijwilligerspenning

Vrijwilligerspenningen worden toegekend als onderscheiding aan inwoners of instellingen binnen de gemeente Gouda die zich door hun grote en algemeen buitengewone vrijwillige verdiensten op enigerlei gebied binnen Gouda zich die toeken-ning waardig hebben gemaakt. De vrijwillige werkzaamheden moeten geruime tijd (minimaal 10 jaar) zijn verricht, behoudens een opvallende prestatie die voor de Goudse gemeenschap een bijzondere waarde heeft. De waardering is geen gunst en ook geen recht. Het is een erkenning.
Trefwoorden persberichten