Korps: Groningen, plaats: Diverse 14-12-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 14 december 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: auto over de kop
Een 52-jarige man uit Oude Pekela is vrijdagmiddag op de Europaweg (snelweg A7) zwaar gewond geraakt, nadat hij met zijn auto over de kop was geslagen. De Pekelder botste tegen de vangrail aan de rechterzijde van de rijbaan. Vervolgens reed de man de berm in, kwam in aanrijding met een meldkast van Rijkswaterstaat om vervolgens meerdere malen over de kop te slaan. Het slachtoffer zat bekneld in het voertuig en werd door de brandweer uit de auto gehaald. Hij is met hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Alle hulpverleningsdiensten, inclusief de traumaheli, waren ter plaatse op de plek van het ongeval. Het slachtoffer had vlak voor het ongeval op de A7 ook al een aanrijding op de Europaweg gehad. De auto van de Pekelder is afgesleept. De politie neemt de aanrijding in behandeling.

Groningen: politie zoekt getuigen na mishandeling en aanranding De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling en aanranding van een 17-jarige vrouw uit de stad. Het slachtoffer werd donderdagavond om 22.30 uur door een groep mannen ter hoogte van de ABN/AMRO-bank bij een bushalte op de Grote Markt mishandeld en onzedelijk betast. De vrouw werd meerdere malen in de buik gestompt en daarnaast met een scherp voorwerp in het gezicht gesneden. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de mishandeling en aanranding. Mensen die iets van het voorval hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met basiseenheid Centrum, bereikbaar via het algemene telefoonnummer: 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: snelle rijder raakt rijbewijs kwijt
De politie heeft vrijdagavond op de Plataanlaan een 34-jarige man uit Aduard bekeurd voor te hard rijden. De automobilist reed 123 km/uur, waar een maximum toegestane snelheid geldt van 70 km/uur. De Aduarder moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: Stadjers aangehouden
Op de Fossemaheerd heeft de politie vrijdagnacht twee mannen van 52 jaar, beiden uit de stad, aangehouden voor rijden onder invloed en ambtslemmering. De mannen werden door de politie gecontroleerd, waarna de brijrijder direct uitstapte en heftig begon te protesteren. De man duwde vervolgens een van de agenten weg. Toen de Stadjer opdringerig bleef en ook nog eens dezelfde agent op de tenen ging staan, werd de man voor ambtsbelemmering aangehouden. Wederom verzette hij zich hiertegen, maar konden de agenten de man onder controle brengen. De bestuurder bemoeide zich niet met het voorval. Wel bleek deze Stadjer na een blaastest op straat alcohol gedronken te hebben. Aan het bureau bleek de bestuurder 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De alcomobilist kreeg een dagvaarding uitgereikt. Hij kon na verhoor het politiebureau verlaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De bijrijder is ingesloten op het politiebureau.

Groningen: vrouw breekt polsen bij voeren eenden Een vrouw uit Groningen heeft vrijdagmiddag bij het Hoornsemeer in de Willem Dreesstraat haar polsen gebroken. De vrouw voerde de eendjes, maar gleed hierbij uit. De Stadjer viel voorover en brak haar polsen. Zij is naar een ziekenhuis vervoerd.

Groningen: ongeval met vijf autos
Op de Europaweg heeft vrijdagmiddag een ongeval plaatsgevonden, waarbij vijf autos betrokken waren en waarbij een 31-jarige automobilist uit de stad gewond raakte. De Stadjer is naar een ziekenhuis overgebracht. De aanrijding ontstond toen een 59-jarige man uit Groningen zijn auto niet tijdig tot stilstand kon brengen, waarna de vier autos die voor hem stilstonden met elkaar in botsing kwamen. De 59-jarige Stadjer bleek te hebben gedronken. Op het politiebureau bleek de man 1,85 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij vroeg om een tegenonderzoek, waarna een bloedproef van de automobilist is afgenomen. Zijn rijbewijs werd door de politie ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Twee autos geraakten total loss en werden afgesleept. De politie heeft de aanrijding opgenomen.

Groningen: binnenschipper vaart tegen Korrewegbrug Een binnenschipper is vrijdagavond in het Van Starkenborghkanaal tegen de Korrewegbrug gebotst. Ten gevolge van de botsing raakte de brug ontzet en liep het schip aan de rechterzijde schade op. Autoverkeer over de brug en scheepvaartverkeer over het water is niet meer mogelijk. (Brom)fietser kunnen via de loopbrug wel over de brug komen. Het schip was ongeladen. Het is nog onbekend hoe dit ongeval heeft kunnen gebeuren. De stremming van de brug kan enige dagen duren.

Delfzijl: snelheidscontrole
De politie heeft vrijdagmiddag op de Hogelandsterweg een snelheidscontrole met de lasergun gehouden. Bij de controle werden 125 automobilisten gecontroleerd. Twee bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. De controle duurde twee uren.

Marum: snelle rijder raakt rijbewijs kwijt
Een 36-jarige man uit Groningen is vrijdagavond op de snelweg A7 bekeurd voor te hard rijden. De Stadjer reed 181 km/uur, waar 120 km/uur is toegestaan. Hij reed derhalve 61 km/uur te hard. De automobilist moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Appingedam: leerling door het lint bij schoolfeest De politie heeft vrijdagavond op het terrein van een scholengemeenschap aan de Pastorielaan een 17-jarige jongen uit Delfzijl aangehouden voor mishandeling. De jongen verkeerde onder invloed en was door een leraar en een beveiligingsbeambte aangesproken op zijn gedrag. Toen de jongen het terrein moest verlaten, sloeg hij de beambte in zijn gezicht. De gealarmeerde politieagenten konden de jongen vervolgens aangehouden. Hij is ingesloten.

Loppersum: alcomobilist na aanrijding aangehouden De politie heeft vrijdagnacht een 35-jarige man uit Garrelsweer aangehouden voor rijden onder invloed. De automobilist was op de Wijmersweg over een vluchtheuvel gereden, waarna de voorzijde van zijn auto was vernield. Vervolgens had de verdachte de plaats van het ongeval verlaten met achterlating van zijn auto. Later in de nacht meldde de automobilist zich bij het politiebureau. De Garrelsweerder bleek alcohol te hebben gedronken en 1,5 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Siddeburen: controle leidt tot vangst vuurwerk
De politie heeft vrijdagmiddag op de Rijksweg 33 na een verkeerscontrole in een bestelbus vuurwerk aangetroffen. De bestuurder van de bus, een 48-jarige man uit Norg, vervoerde 75 a 100 kilogram vuurwerk. De man bleek in overtreding van het Vuurwerkbesluit, omdat het vuurwerk niet aan de eisen voldeed. Daarnaast vervoerde de Norgenaar het vuurwerk (gevaarlijke stoffen) op een onjuiste manier. Het vuurwerk werd van de man in beslag genomen. Volgens eigen zeggen had de man het vuurwerk voor eigen gebruik en niet voor de handel. Tegen de Norgenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Siddeburen: automobilist gewond na botsing met tractor Een 71-jarige man uit Noordbroek is vrijdagmiddag op de Veenweg gewond geraakt na een zijdelingse aanrijding met een tractor, bestuurd door een 58-jarige man uit Siddenburen. De automobilist reed met zijn zijkant tegen het linkerachterwiel van de tractor, waarna hij bekneld kwam te zitten. De man werd uit zijn benarde positie bevrijd en is ter observatie naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de aanrijding opgenomen.

Wedde: Pekelder rijdt twee maal in op automobilisten Een 20-jarige man uit Nieuwe Pekela is vrijdagavond tot twee maal toe op de Hoornderweg opzettelijk ingereden op twee andere personenautos. De Pekelder ramde zonder enige aanleiding met de voorzijde van zijn auto de achterzijde van beide automobilisten. Na beide aanrijdingen verliet de verdachte de plaats van het ongeval. De politie trof de zwaarbeschadigde auto van de Pekelder aan op de Oerdeweg in Wedde. De buurtagenten van Pekela waren op de hoogte van het feit dat de verdachte in het aangetroffen voertuig rijdt. In zijn woning werd de Pekelder korte tijd later aangehouden voor poging tot doodslag en rijden onder invloed. Op het politiebureau bleek na de ademanalysetest dat de verdachte 1,75 promille alcohol in zijn bloed had zitten. De verdachte is ingesloten.

Vlagtwedde: diefstal trailer met boot
Onbekenden hebben vrijdagnacht vanaf de Vennen een trailer met boot weggenomen. De dader(s) knipte(n) een ketting door, waarna de trailer achter een personenauto is gekoppeld en is weggenomen. De eigenaar, een 57-jarige man uit Vlagtweede, doet aangifte. De politie doet onderzoek.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)