Gemeente Leeuwarden

Informatiebijeenkomst vrije kavels 3e fase Zuiderburen

Klik hier voor een plattegrond van de derde fase van Zuiderburen Op zaterdag 14 december vindt er in Dorpshuis de Bining, It Leechje 1 te Hempens een informatiebijeenkomst plaats over 40 door de gemeente uit te geven vrije kavels aan de Moleplaat in Zuiderburen (3e fase). De bijeenkomst begint om 11.00 en duurt tot 12.30 uur.

In de derde fase van Zuiderburen ligt het schiereiland de Moleplaat. De op dit eiland gelegen kavels, variëren in prijs van 89.000,- tot 210.000,- en worden in de loop van januari door de gemeente Leeuwarden verloot. De kavels variëren in grootte van 516 m2 774 m2. De verwachting is dat deze kavels in juli 2003 bouwrijp zijn.

Welstandsrichtlijnen

Zeer bijzonder is dat voor een deel van de 3e fase nauwelijks welstandsrichtlijnen zullen gelden. Dit gebied, deels aan de Moleplaat en deels aan de Suder Stienplaat gelegen, noemen wij 'De Vrijheid'. De enige eis die we aan de woningen stellen is dat ze in de rooilijn (op een vooraf vastgestelde afstand tot de weg) moeten worden geplaatst en dat de woningen aan weerszijden van het fietspad op de verdieping (voor zover aanwezig) van een omlijst raam moeten zijn voorzien. Uiteraard zullen de woningen wel moeten voldoen aan de eisen die worden gesteld op het gebied van het bestemmingsplan, de Bouwverordening en het Bouwbesluit. Voor het overige worden de kavelkopers hier alle vrijheid geboden, onder het motto Vrijheid, blijheid.

Voor de kavels die rechtstreeks grenzen aan 'Het Blauwe Hart', de waterrijke kern van de derde fase, is er vanwege het karakter van deze kavels gekozen om voor deze kavels wel welstandsrichtlijnen te hanteren. Voor deze kavels geldt onder andere dat de te bouwen woning aan de noordzijde moet bestaan uit 2 bouwlagen met langskap en een dakhelling van 30°, dat de gevels worden uitgevoerd in bruine baksteen en dat de dakpannen zwart of grijs dienen te zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Stadsontwikkeling, Serge Hollander, medewerker makelaardij 058 233 88 25