Ingezonden persbericht


6 dec 2002 - VVD wil Nederland 'ontregelen'

De VVD Tweede-Kamerfractie organiseert op maandag 16 december a.s. vanaf 15.00 uur in de Oude Zaal een dereguleringsdag.

Onnodige regelgeving. Wie loopt er niet tegenaan? Onnodige regelgeving vormt een belemmering voor elk bedrijf, iedere instantie en dus ook voor vele burgers. Natuurlijk zijn er regels nodig, maar Nederland heeft er, vindt de VVD, veel te veel. De VVD is al jaren een warm pleitbezorger van het afschaffen van onnodige regelgeving, tegenstrijdige regelgeving en het tegengaan van de toegenomen administratieve lastendruk. Daarom organiseert de VVD Tweede-Kamerfractie een dereguleringsdag op maandag 16 december a.s. vanaf 15.00 uur in de Oude Zaal van de Tweede Kamer.

Met ondernemers uit de praktijk moet een oplossing worden gevonden voor het woud aan regels waar veel ondernemingen tegenaan lopen. Daarom vindt deze dereguleringsdag plaats met medewerking van mensen uit de verschillende branches (o.a. VNO-NCW, MKB Nederland, Horeca Nederland). Sprekers zijn de heer Kraaijeveld van FME-CWM, de heer Geenemans van Horeca Nederland en de heer van Gestel van de branchevereniging ondernemers in de kinderopvang. VVD-lijsttrekker Gerrit Zalm zal vervolgens de bijeenkomst afsluiten met VVD-voorstellen voor het 'ontregelen van Nederland'. Aansluitend zal er vanaf 17:30 uur tot 18:00 uur een borrel plaatsvinden om na te praten.

5 december 2002