GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 12 december 2002 18:11
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Duyvendak in actie tegen verbreding A10 Amsterdam

(12 december 2002)

maandag 16 december 8 uur AM

Tijdens de ochtendspits van maandag 16 december voert GroenLinks actie in Amsterdam tegen de kabinetsplannen tot verbreding van de A10.

Onder het motto 'Stop Herrie A10' deelt Kamerlid Wijnand Duyvendak in de Mirandabuurt in Amsterdam oordopjes uit. Bij de oprit van de A10 zal hij protesteren tegen geluidsoverlast en stankoverlast. Op dezelfde dag spreekt de Tweede Kamer over de Spoedwet wegverbreding. Het kabinet Balkenende noemt het de 'wet die bijna alle files zal oplossen.' Maar GroenLinks vindt de spoedwet niet zo fraai. Een extra rijstrook helpt sowieso niet om de files op te lossen, die worden alleen maar verplaatst. Een extra rijbaan zorgt op termijn bovendien voor méér verkeer.

De wet zorgt ervoor dat wegen snel en goedkoop verbreed kunnen worden. Snel, omdat burgers bijna geen inspraak krijgen. Goedkoop, want er zal niets worden gedaan tegen de herrie van het verkeer. Miliieuregels worden met deze wet namelijk buiten werking gesteld.

Via de actie roept GroenLinks de regering op om te stoppen met het verbreden van snelwegen. De bewoners langs de A10 weten immers maar al te goed waar verbreding toe leidt: meer herrie en minder schone lucht. Als de wet toch wordt aangenomen, dan hebben zij de oordopjes die GroenLinks zal uitdelen straks hard nodig.

Wat: GroenLinks Actie 'Stop herrie A10'
wanneer: maandag 16 december, 8 uur - 9 uur 's ochtends waar: verzamelen hal NS-station Amsterdam RAI