Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-12-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.25 uur

Openingstijden vreemdelingendienst tijdens feestdagen

BINNENSTICHT De vreemdelingendienst in Zeist is van maandag 23 december 2002 tot en met zondag 5 januari 2003 gesloten voor publiek en afspraken. Tevens is de vreemdelingendienst gesloten voor het afhalen van verblijfsdocumenten op dinsdag 24 en 31 december. De vreemdelingendienst is wel telefonisch te bereiken tussen 09.00 en 12.00 uur, met uitzondering van eerste en tweede kerstdag ( 25 en 26 december) en nieuwjaarsdag (1 januari).

Straatroof

BILTHOVEN Zondagavond vond op de Kramsvogellaan een straatroof plaats waarvan een bejaarde vrouw het slachtoffer werd.

Omstreeks 20.00 uur stapte een 80-jarige vrouw uit Bilthoven uit de bus op de Sperwerlaan. De vrouw liep naar haar woning aan de Kramsvogellaan. Op het moment dat de vrouw de sleutel van de voordeur in het slot wilde steken werd zij aangesproken door een tot nu toe onbekende man. De man vroeg om een niet bestaande straat en nog voordat de vrouw het in de gaten had, kreeg zij een harde duw en viel op de grond.
>br> De verdachte had de tas van het slachtoffer afgepakt en liep weg in de richting van de Sperwerlaan. De vrouw heeft nog een 10 tal minuten op straat gelegen voordat een voorbijganger haar vond. De vrouw werd naar haar woning gebracht maar werd op doktersadvies later op de avond overgebracht naar het Lorentz ziekenhuis in Zeist gebracht.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze laffe straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Binnensticht, tel.: 0900 88 44.

Dodelijke aanrijding

DE BILT Zondagmorgen trof de politie onderaan een talud een auto aan met een man er in die in inmiddels overleden bleek.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 09.50 uur ter hoogte van de afrit De Bilt / UMC Utrecht in de richting van Amersfoort een auto op de kop onderaan het talud liggen. Eenmaal bij de auto trof de politie een man aan die levenloos in de auto zat. Het slachtoffer betrof een 26-jarige man uit Amersfoort.

De regionale verkeersdienst heeft het vermoede dat de man de afslag UMC Utrecht is opgereden. Halverwege de afslag is hij vermoedelijk de macht over het stuur verloren, tegen de vangrail gereden en vervolgens tegen een schakelkast van de openbare verlichting. Hierna is de auto het talud afgereden, botste tegen en boom en kwam op de kop tot stilstand.

De politie is op zoek naar getuige(n) van het ongeval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Binnensticht, tel.: 0900 88 44

Brand

WERKHOVEN In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 december heeft een korte felle brand gewoed in een pand aan de Herenstraat.

Even voor 01.00 uur kwam bij de meldkamer de melding binnen dat er brand woedde in de leegstaand pand aan de Herenstraat. De brandweer was binnen 5 minuten ter plaatse en had de brand na een half uur onder controle.

Over de oorzaak van de brand is op dit moment niets bekend. De technische recherche van de politie heeft de zaak in onderzoek