Korps: Friesland, plaats: Fryslân 16-12-2002
Politieberichten van 15/12 (11.00) t/m 16/12 (07.00)

Joure: inbraak bedrijf
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een groentezaak aan de Midstraat. De voordeur werd vernield. Uit een kluisje, dat werd opengebroken, werd een paar honderd Euro weggenomen. Tevens werd een kistje mandarijnen meegenomen. Een medewerker van de winkel, een 34-jarige inwoner van Heeg, heeft aangifte gedaan.

Drachten: inbraak kantoor
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een kantoorpand aan de Warren. Met een tegel werd een ruit vernield. Uit het pand werd een computer weggenomen. Een medewerker van het kantoor, een 54-jarige inwoner van Beetsterzwaag, heeft aangifte gedaan.

Franeker: brand woning
Zondag omstreeks 15.25 uur brak tijdens afwezigheid van de bewoners brand uit in een woning aan de J.W. Lunterstraat. De brand is ontstaan in een slaapkamer aan de voorzijde van de woning. Deze slaapkamer brandde uit. Door de brandweer werd het vuur geblust. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De rest van de woning liep rook- en waterschade op.

Leeuwarden: onder invloed
Zondag omstreeks 17.05 uur werd op de Prins Hendrikstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 42-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 1070 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 14 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: geen rijbewijs
Zondag omstreek 17.30 uur werd op de Kei een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook het remlicht van zijn auto was defect. Toen de bestuurder voor deze overtredingen een bekeuring kreeg, gaf hij een valse naam op. Hierop werd de bestuurder aangehouden en overgebracht naar het bureau. Voor het opgeven van een valse naam kreeg de man eveneens een bekeuring. Nadat hij was gehoord, werd hij weer in vrijheid gesteld.

Sneek: aanrijding met drank
Zondag omstreeks 19.00 uur vond op de Singel een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto, een 41-jarige inwoner van Sneek, botste tegen twee geparkeerde auto`s. De bestuurder verklaarde deze auto`s over het hoofd had gezien. De bestuurder bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 870 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 10 uren. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd. De auto`s liepen aanzienlijke schade op en twee moesten worden weggesleept.

Delfstrahuizen: aanrijding met drank
Maandag om 02.55 uur reed een 22-jarige automobiliste uit Delfstrahuizen over de spiegelgladde Marwei. Hier gleed de auto tegen een andere auto, die tegen een reclamebord en een bushokje gleed. Beide autos, evenals het bord en hokje, werden beschadigd. De vrouw bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies zij 390 ug/l, goed voor een rijverbod van drie uur.

Leeuwarden: drie verdachten aangehouden
Zondag omstreeks 02.30 uur kreeg de politie een melding dat werd ingebroken in een bedrijf aan de Wismastate. Ter plaatse kon een 17-jarige inwoner van Leeuwarden worden aangehouden. De verdachte ging er nog wel vandoor maar omdat het net was gaan ijzelen kwam de verdachte hardhandig in aanraking met de net gelegde ijsvloer. Een tweede verdachte verdween in de richting van de Vondelingweg. Buiten het pand werd een drietal computers veiliggesteld. Een computer is nog spoorlos. Met een hond werd de omgeving nog afgezocht, maar er werd niemand aangetroffen. Uit nader onderzoek konden nog twee verdachten worden aangehouden in hun woning in Leeuwarden. Het betrof een 18- en een 20-jarige Leeuwarder. Aangifte is gedaan door een 31-jarige inwoner van Drachten.

Terwispel: aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 02.30 uur reed een 22-jarige automobilist uit Leeuwarden over de Rijksweg A7 West. Hier raakte het voertuig uit de koers ten gevolge van de gladheid. De auto reed in de rechts van de weg gelegen berm, raakte een aantal bomen en sloeg over de kop. Hierbij werd de bestuurder, die geen gordel droeg, uit het voertuig geslingerd. Het slachtoffer is met heupletsel afgevoerd naar het ziekenhuis in Drachten. Het voertuig is geborgen door een tweetal takelwagens.

Vinkega: onder invloed
Maandag omstreeks 01.30 uur werd op de Noordwolderweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 48-jarige inwoner van Sint Annaparochie, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 275 ug/l. Tevens bleek dat de bestuurder een ontzegging van de rijbevoegdheid had en dat zijn auto was voorzien van een gladde band en een defecte koplamp. Voor deze overtredingen werd proces-verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod voor 1 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook de auto van de verdachte werd in beslag genomen.

Heerenveen: inbraak woning
Zondag tussen 03.30 en 13.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Asterstraat. Via vernieling van een raamkozijn kwam men binnen. Uit de woning werden een gouden armband en sigaretten weggenomen. De 33-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan.

Bureau communicatie, telefoon 058 - 880 8272