Gemeente Stede Broec

16-12-2002
DE FLINT FEESTELIJK GEOPEND
Sportzaal na ingrijpende renovatie heropend

Wethouder sportzaken Z.H. Bruijn heeft afgelopen weekend sportzaal De Flint heropend. Terwijl hij speechte telde de electronische wedstrijdklok af; bij nul was de ingebruikname een feit.

De renovatie moest van De Flint een volwaardige sporthal maken. Dat betekende een aanzienlijke uitbreiding van het oppervlak. Ook de kantine is anderhalf keer zo groot geworden. Voor Fred Baas, pachter van de sportkantine, was de drukbezochte opening de vuurdoop. Zowel de hal als de kantine voldoen nu ruimschoots aan de eisen van de tijd. Dat geldt ook voor de sanitaire voorzieningen: hypermoderne, nieuw betegelde doucheruimtes, voorzien van vloerverwarming en "legionellabestendig". De opknapbeurt heeft 2,2 miljoen euro gekost.

De belangrijkste gebruikers van de hal, Basketbalvereniging Stede Broec en Volleybalvereniging Simokos, speelden
demonstratiewedstrijden. De basketballers hielden het "onder ons", de volleyballers droogden tot twee keer toe een team van raadsleden en ambtenaren af.

In de hal wordt niet alleen basketbal en volleybal gespeeld. Er wordt ook. gezaalvoetbald, geturnd en getennist. Verder maakt een aantal scholen gebruik van De Flint.