Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg,

Tilburg, 16 december 2002

Aanrijding met gestolen auto, politie houdt dader aan

Tilburg Op aanwijzing van een getuige kon de politie zondagavond om 17.30 uur een 30 jarige inwoner van Breda aanhouden die kort daarvoor met een gestolen auto tegen een geparkeerde auto was gereden op de Tromstraat. De verdachte had na dat hij tegen de geparkeerde auto was aangereden zijn eigen auto aan de kant gezet en was er te voet van door gegaan. Bij navraag door de politie bleek dat de auto gestolen was. Een getuige, tevens zoon van de eigenaar van de geparkeerde auto, kon echter een goede omschrijving van de bestuurder geven. Korte tijd later werd deze verdachte in de buurt aangehouden. Hij legde op het bureau een bekentenis af. De auto was diezelfde middag in Breda gestolen.

Onder invloed tegen lantaarnpaal

Tilburg Vermoedelijk omdat hij te veel alcohol gedronken had reed een 36 jarige Tilburger zondagavond om 23.15 uur op de Hoefstraat tegen een lantaarnpaal reed. Die lantaarnpaal beschadigde vervolgens in zijn val een geparkeerde auto. De verdachte werd door de politie aangehouden. Hij blies op het bureau 760 ug/l (1,74 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding mee voor zijn terechtzitting.

Onder invloed

Oisterwijk Aan de Frans Halsstraat werd vannacht om 02.00 uur een 55 jarige Oisterwijker aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. De man blies aan het bureau 685 ug/l (= 1,55 promille). Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Tilburg Ook aan de Ketelhavenstraat werd een man aangehouden voor het rijden onder invloed. Deze 46 jarige Tilburger blies bij controle 350 ug/l (=0,8 promille). Hem werd een politietransactie van 190 Euro aangeboden.

Aanhouding dronken bestuurder na achtervolging

Tilburg Nadat hij vannacht om 03.40 uur op de Hasseltrotonde een onvaste indruk maakte, kreeg een 31 jarige inwoner van Waalwijk een stopteken. In tegenstelling tot deze opdracht gaf de verdachte echter gas bij en probeerde uit handen van de politie te blijven. Dit liep uit op een wilde achtervolging die eindigde op de Ruckertbaan, waar de weg door verschillende politieautos geblokkeerd werd. De bestuurder en zijn 25 jarige passagier werden aangehouden. Aan het politiebureau bleek dat de bestuurder te veel gedronken had. Hij blies 515 ug/l (=
1,18 promille). Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het tweetal werd na het onderzoek op het bureau weer in vrijheid gesteld.