Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-12-2002
Persberichten district Sittard (HP 14.45 uur) Maandag 16 december 2002

Beek, baldadigheid.

Twee jeugdigen uit Geleen zijn zondagmiddag 15 december 2002 op de Wethouder Sangersstraat te Beek door de politie bekeurd nadat zij siervuurwerk afstaken en daardoor lichte schade ontstond. Het tweetal werd zondagmiddag omstreeks 14.00 uur door beveiligingspersoneel ter plaatse gehouden nadat vastgesteld werd dat aan een overkapping van winkelwagentjes lichte schade was ontstaan (twee kleine gaatjes) na het afsteken van siervuurwerk. De gewaarschuwde politie trof bij het tweetal nog drie rookbommetjes aan waarop zij werden bekeurd. Het tweetal 13 en 12 jaar zal een verplichte cursus moeten volgen van het bureau Halt. Na het opmaken van proces-verbaal werden zij onder ouderlijk gezag geplaatst.

Geleen, kluiskraak.
In de nacht van zondag op maandag heeft in een tuincentrum gevestigd aan de Einighauserweg te Geleen een inbraak plaatsgevonden waarbij een kluiskraak werd gepleegd.
De inbraak werd maandagmorgen 16 december 2002 ontdekt. Personeel bemerkte dat er een ruit van het bedrijf was vernield en er ook meerdere binnendeuren waren geforceerd. Twee kluizen bleken de voorbije nacht open gebrand te zijn. Daaruit werd de opbrengst van het voorbije weekeinde weggenomen. Hoe groot het ontvreemde geldbedrag is geweest moet nog worden vastgesteld. Bij onderzoek is gebleken dat de inbrekers het inbraakalarm van het bedrijf onklaar hadden gemaakt en daardoor ongemerkt hun gang hadden kunnen gaan. De technische recherche is vanmorgen gestart met een onderzoek.

Susteren, kettingbotsing op autosnelweg A-2.
Vanmorgen 16 december 2002 heeft omstreeks 07.45 uur op de autosnelweg A-2 ter hoogte van Susteren een kettingbotsing plaatsgevonden waarbij 11 motorvoertuigen betrokken waren. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.
De aanrijding kon ontstaan nadat er filevorming op de autosnelweg plaatsvond. Vermoedelijk omdat er niet voldoende afstand werd gehouden en de staartvan de file te laat werd opgemerkt botsten meerdere automobilisten achterop reeds stilstaande motorvoertuigen. In het totaal waren er 11 motorvoertuigen bij het verkeersongeval betrokken. Gelukkig was er alleen materiele schade, geen persoonlijk letsel. Meerdere voertuigen moesten door een bergingsbedrijf van de autosnelweg worden weggetakeld. Ten gevolgen van de reeds staande file werd deze nog groter. Geschat wordt dat er ruim 10 kilmeter file gestaan heeft. Na het takelen van de betrokken voertuigen kon de autosnelweg weer worden vrij gegeven.