ZORGVERZEKERAAR DSW

Zorgverzekeraar DSW start eigen apotheken.

Persbericht 16 december 2002

Met de overname van Apotheek Kethel te Schiedam en de opening van een nieuwe apotheek in Schiedam Noord en de voorziene vestiging van een eigen apotheek in Ypenburg is de exploitatie van eigen apotheken door Zorgverzekeraar DSW een feit.

De nieuwe vestiging is op 9 december geopend. Hiermee is voorzien in de behoefte aan apotheken inSchiedam Noord waar door stadsuitbreiding 30.000 mensen wonen. De naam van de apotheek 'De Slimme Watering' verwijst naar de gelijknamige omgeving en naar DSW. De apotheek is gevestigd in een multifunctioneel centrum , een pand waar acht huisartsen praktijk voeren en waar tevens Thuiszorg Nieuwe Waterweg Noord gevestigd is.

DSW wil met eigen apotheken tegenwicht bieden aan de zogenoemde 'voorwaartse integratie' ofwel het toenemend aantal apotheken dat door de farmaceutische groothandel wordt opgekocht. Met het overnemen van apotheken door de farmaceutische groothandel zijn forse goodwill betalingen gemoeid; betalingen die via de prijs van de medicamenten moeten worden terugverdiend. Met de tendens dat de groothandel aldus ook eigenaar wordt van apotheken en daarmee de afzet van de eigen producten bepaalt , ontstaan machtsconcentarties. De financierbaarheid,differentiatie en de normale
concurrentieverhoudingen van de farmaceutische zorg worden hierdoor bedreigd.

Verzekerden van DSW zijn en blijven vrij de eigen apotheek te kiezen.

EINDE BERICHT


---