Tulip Computers NV

Amersfoort, 16 december 2002

PERSBERICHT

Serial ATA, de nieuwe harddisk interface

Conceptronic introduceert serial ATA interface producten voor de Europese markt

Conceptronic introduceert als een van de eerste leveranciers een viertal interface kaarten geschikt voor serial ATA harddisken. Serial ATA is de opvolger van de parallel ATA (Ultra ATA IDE) interface, de huidige harddisk standaard. Deze nieuwe standaard is sneller, hot pluggable, gebruikt een lager voltage en is tevens compatible met parallel ATA.

De voordelen van serial ATA
Serial ATA is de interface welke specifiek gebruikt gaat worden voor een nieuwe generatie harddisken. Dankzij deze nieuwe serial ATA connectie is er een snellere datadoorvoer en kan het maximaal 150 MB/s transporteren. Bij de huidige Ultra ATA (IDE) is dit maximaal 133 MB/s. Ook kunnen meer harddisken met een hogere capaciteit (tot 137 GB) tegelijkertijd worden aangesloten. Het voordeel van deze standaard zit voornamelijk in de techniek. Dankzij serial ATA kan de data vanaf de harddisk worden weggeschreven zonder gebruik te maken van de processor. Hierdoor ontstaat er geen performance verlies wat bij de huidige Ultra ATA (IDE) standaard wel het geval is. Een ander voordeel is het formaat van de connectie en de kabel. Deze zijn veel compacter geworden, waardoor er meer ruimte onstaat in de PC. Niet alleen harddisken worden voorzien van deze seriële interface, maar ook floppy drives, ZIP drives, CD ROM's en DVD spelers. Combineer dit met USB 2.0 , Firewire of ethernet en de PC verandert in een snelle en effectieve multimedia machine.
Vooral voor high-end desktops en workstations kan het een economisch alternatief zijn, omdat serial ATA - net als SCSI - hot pluggable is (systeem hoeft niet eerst uit om een harde schijf te vervangen). SCSI harde schijven zijn daarentegen vaak erg duur, terwijl serial ATA een veel goedkopere uitkomst biedt.

Conceptronic brengt 4 verschillende serial ATA producten op de markt: * een PCI kaart met 2x serial ATA (CSATAi2)
* een combo kaart met 2x serial ATA, 4x USB 2.0 en 3x FirewireTM (COMBOi3)
* een PCI kaart met 1x serial ATA en 1x Ultra ATA (CSATAiD) * een converter van serial ATA naar Ultra ATA (CSATAC)

Dankzij de laatste 2 oplossingen kan de huidige Ultra ATA (IDE) harddisk gewoon worden gebruikt in de PC. Op de producten zit 5 jaar garantie en zijn vanaf eind januari verkrijgbaar. Tevens zal de PCI kaart met 2x serial ATA leverbaar zijn als bulkproduct voor system integrators.

Conceptronic - het Europees geregistreerde communicatiemerk van Tulip Computers - is specialist op gebied van mobility & connectivity, zowel voor de zakelijke als consumentenmarkt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Conceptronic
Margrit van de Braak
Postbus 150
3800 AD AMERSFOORT
Tel: 033 - 45.49.484
Fax: 033 - 45.49.460
E-mail: mbraak@tulip.com
Internet: www.conceptronic.net