Electronic Highway Platform Nederland

EPN - Platform voor de informatiesamenleving

EPN - Eindejaars Event

De EPN-Eindejaars Event vindt plaats op dinsdagmiddag 17 december 2002, vanaf 13.30 uur in het Museum voor Communicatie, Zeestraat 80-82, Den Haag

Tijdens en tussen de drie parallelle sessies door kunt u in discussie met experts en medegenodigden over de toekomst van het onderwijs, de gezondheidszorg en de overheid.

Vanaf half vijf praten we erover na tijdens de traditionele eindejaarsborrel. Een uitstekende gelegenheid om uw netwerk te verstevigen en uit te breiden.

Het programma is als volgt:

13.30 u 14.00 u
Ontvangst

14.00 u 15.15 u
Drie parallelle sessies

Onderwijs:
De virtuele school, Ict en leerlinggericht onderwijs
- de heer M. van Liempd, Ubique Media: De bouw van een webschool die voldoet aan de behoeften van zeer moeilijk opvoedbare kinderen met gedrags- en/of psychiatrische stoornissen zoals autisme, adhd, aspergersyndroom, hoogbegaafdheid en combinaties hiervan.
- de heer H. Gankema, KPC Groep: Het onderwijssysteem voldoet niet meer, de uitvinding van de boekdrukkunst staat modern leren in de weg. Over pakweg vijftien jaar vinden wij het huidige onderwijs uit de tijd. Een ouderwets curriculum, een gedateerd schoolgebouw en de leraar centraal in plaats van de leerling. Maar, op welke wijze en in welke mate moet je de behoefte van de leerling nu centraal stellen? Leerling-centraal onderwijs, het paradigma.

Gezondheidszorg:
Virtuele realiteit in de gezondheidszorg
- de heer dr. A. Koning, Sara: Virtual insight into the human body
- de heer prof. dr. M.A. Cuesta, VU-Medisch Centrum Amsterdam: Virtueel opereren.

- de heer dr. ir. H. van der Kooij, Universiteit Twente: Human Performance Virtual Reality Lab

Overheid:
Digitale identiteit 2006 Expositie over digitale identiteitsbewijzen. Presentaties over de maatschappelijke inzet van laagwaardige en hoogwaardige digitale identiteitsbewijzen en de rol daarbij van de overheid.

15.15 u 15.45 u
Pauze

15.45 u 16.30 u
Vervolg parallelle sessies

vanaf 16.30 u
Eindejaarsborrel

17.00 u
Welkom door Peter van der Wel, eindejaarsoverweging door de heer drs. Guido Beauchez, directeur Museum voor Communicatie

17.15 u
Nieuwjaarsinspiratie door de heer drs. Wim Deetman, voorzitter EPN

18.30 u
Einde

Wanneer u geinteresseerd bent in het bijwonen van een van de parallelle sessies en/of de eindjaarsborrel, kunt u contact opnemen met het bureau van EPN: 070 4277622 of mailen: info@epn.net.