Gemeente Ede

Dinsdag 17 en woensdag 18 december 2002
Inloopbijeenkomst bouwplannen Edah en informatiebijeenkomst 30 km-zone in Lunteren

Laurus BV, de eigenaar van de Edah aan het Nieuwe Erf in Lunteren, organiseert op 17 december van 16.30-17.00 uur en van 19.00-20.30 uur een inloopbijeenkomst over de nieuwbouwplannen van de Edah. Een dag later, op 18 december, presenteert de gemeente haar plannen voor de inrichting van de Bisschopsweg en inventariseert zij de ideeën voor de inrichting van de Wormshoefweg tot een 30 km-zone.

Edah
Laurus wil de Edah in Lunteren een flinke opknapbeurt geven door onder andere de gevel aan de zijde van het Nieuwe Erf te vernieuwen. De bevoorrading (met vrachtwagens) moet minder overlast gaan opleveren en het parkeerterrein zal aangepast worden.
Op 17 december aan wil Laurus haar plannen aan de Lunterse bevolking presenteren. Dit gebeurt op het Nieuwe Erf 19 (naast de kapper).

Wormshoef en Bisschopsweg
De Wormshoefwijk zal in 2003 als 30 km ingericht worden. De herinrichting van de Bisschopsweg vormt een apart onderdeel van de inrichtingsplannen voor de wijk.
Op 18 december organiseert de gemeente een informatieavond om 19.00 uur in Buurtcentrum De Schakel, Schaepmanstraat 58 in Lunteren. Deze avond bestaat uit twee onderdelen. Voor de Bisschopsweg worden de plannen gepresenteerd. Naast de verkeerskundige inrichting is er aandacht besteed voor groen, materialen en riolering. Belanghebbenden kunnen hun reactie geven op de plannen. Deze zullen vervolgens worden afgewogen voordat tot de definitieve vaststelling van het plan zal plaatsvinden. De uitvoering van de werkzaamheden staat in het voorjaar van 2003 gepland.

Daarnaast heeft de avond tot doel problemen, oorzaken en oplossingen te inventariseren met betrekking tot de overige inrichting van de 30 zone Wormshoefwijk. De begrenzing van de wijk wordt gevormd door de Bisschopsweg, de Dorpsstraat en de Postweg. Nadat deze inventarisatie heeft plaatsgevonden, zal er een inrichtingsplan worden ontwikkeld. Dit wordt vervolgens in een tweede bijeenkomst voorgelegd. Volgens planning zal de uitvoering in het najaar van 2003 plaatsvinden.