Ingezonden persbericht

EPN Eindejaars Event 17 december

Persuitnodiging EPN - Platform voor de informatiesamenleving

Den Haag, 11 december 2002 - Tijdens het EPN Event op dinsdagmiddag 17 december staat de maatschappelijke meerwaarde van ict centraal. In 3 (parallelle) sessies nemen wij u mee naar de toekomst. Wij discussieren over de toekomst van de virtuele school; u ziet virtueel opereren in de praktijk van de zorg en u kunt in een tijdelijke expo de digitale identiteit 2006 beleven.

Het Event eindigt met een borrel en een inspirerende kerstgedachte uitgesproken door de voorzitter van EPN, de heer Deetman.

Programma

13.30 uur - Ontvangst bij EPN

(Museum voor Communicatie, Zeestraat 80-82, Den Haag. Een routebeschrijving vindt u op www.epn.net/route.html)

14.00 uur - Drie parallelsessies:

Ict en onderwijs - Ict en leerlinggericht onderwijs

Discussie over het onderwijssysteem dat niet meer voldoet en de uitvinding van de boekdrukkunst die modern leren in de weg staat. Over pakweg vijftien jaar vinden wij het huidige onderwijs uit de tijd. Een ouderwets curriculum, een gedateerd schoolgebouw en 'de leraar centraal' in plaats van de leerling. Maar, op welke wijze en in welke mate moet je de behoefte van de leerling nu centraal stellen? Leerling-centraal onderwijs, het paradigma.

Ict en gezondheidszorg - Virtueel opereren: de realiteit van de zorg

Presentaties en discussie over het gebruik van virtuele realiteit in de gezondheidszorg, inclusief 3-D presentaties van VR toepassingen uit de praktijk. In de discussie staat de menselijke maat centraal: welke technische toepassingen accepteren mensen nog?

Ict en overheid - De digitale identiteit 2006

Tijdens deze sessie wordt de discussie gevoerd over de maatschappelijke inzet van laagwaardige en hoogwaardige digitale identiteitsbewijzen en de rol van de overheid. Expo Digitale Identiteit 2006 In deze expositie ziet u de praktijk van de digitale handtekening, de uitgifte en beheer van gepersonaliseerde smartcards, met biometrie en smartcard beveiligde werkplekken en de on-site uitgifte van biometrisch beveiligde paspoorten. 16.30 uur - Eindejaarsborrel

17.15 uur - 'Nieuwjaarsinspiratie' door de heer drs. Wim Deetman, voorzitter EPN

18.00 uur - Afsluiting

U kunt zich voor de parallelsessies en/of eindejaarsborrel aanmelden door middel van een email naar info@epn.net.

EPN - Platform voor de informatiesamenleving

EPN is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor de maatschappelijke meerwaarde van ict. In het platform zijn het bedrijfsleven, de politiek, het maatschappelijk middenveld, de wetenschap en de overheid vertegenwoordigd. EPN verricht onderzoek, publiceert en organiseert bijeenkomsten over thema's rond ict en de samenleving.