Gemeente Soest

Raad informeert zichzelf voor opstellen Gemeentelijk Afvalstoffenplan (GAP)

Op dinsdag 17 december om 20.00 uur vindt er een openbare informatie- en discussiebijeenkomst plaats over het Gemeentelijk Afvalstoffenplan in Soest.

Gedurende de avond krijgen raadsleden en andere belangstellenden de gelegenheid informatie in te winnen omtrent het afvalbeleid in de gemeente. De gemeenteraad van Soest gebruikt deze gegevens om, in het kader van het dualisme, voor het eerst zelf de kaders van het GAP vast stellen. Op basis van alle beschikbare informatie kan de raad aangeven wat in het plan aan de orde moet komen. Na het kaderstellen zal het college van burgemeester en wethouders de kaders verder uitwerken in beleid en eventuele maatregelen, waarna de raad uiteindelijk het gehele traject nog eens evalueert.

De noodzaak om een samenhangend beleidsdocument als het GAP te maken, bestaat door de diverse problemen die er spelen op het gebied van de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen. In het plan worden keuzes gemaakt voor de komende 4 à 5 jaar.

Belangrijk bij het vaststellen van de kaders is natuurlijk hoe de Soester bevolking in de dagelijkse praktijk met hun afval omgaan en hoe ze denken over zaken als zwerfvuil. Inwoners zijn daarom ook van harte welkom tijdens de discussiebijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst staat interactiviteit centraal. Het forumpanel, dat gevormd wordt door de heer R.A. Schram (Reinigingsbedrijf Midden Nederland), de heer J. Oosterhof (Afvalverwerking Utrecht), de heer B. de Graaff (kringloopfederatie) en de heer H. Kampf (adviescommissie milieubeheer), krijgt enkele stellingen voorgelegd, waarop zij kunnen reageren. De aanwezigen kunnen ook reageren op de stellingen.

De openbare forumdiscussie vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. De bijeenkomst is rond 22.00 uur afgelopen.
---

Uitreiking Soester Cultuurprijs 2002

Op vrijdagavond 31 januari 2003 wordt voor de derde keer de Soester Cultuurprijs uitgereikt. De gemeente Soest besloot aan het begin van het nieuwe millennium jaarlijks de Soester Cultuurprijs uit te reiken aan de persoon of instelling in Soest die is opgevallen door, of zich heeft ingezet voor, een bijzondere activiteit in de gemeente. Een actieve rol is daarbij weggelegd voor de inwoners van Soest. Zij kunnen in januari mede kenbaar maken wie voor de Cultuurprijs 2002 in aanmerking komt.

De cultuurprijscommissie, bestaande uit Werner Paans, Ton Herstel en Erik van Veldhuizen, heeft een lijst met 21 organisaties, verenigingen en personen samengesteld. Uit deze lijst worden door de commissie in januari zeven genomineerden voorgedragen.

Vanaf woensdag 8 januari kunnen inwoners van Soest door middel van stemkaarten hun keuze duidelijk maken.

Op vrijdagavond 31 januari vindt de feestelijke uitreiking van de Cultuurprijs 2002 plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Soest.
---

Gewijzigde openstellingtijden gemeentehuis en dependance Soesterberg

Donderdag 19 december is de dependance Soesterberg gesloten en is er geen avondopenstelling in het
Gemeentehuis voor de afdelingen Publiekszaken en Bouwzaken.

Dinsdag 24 december is het gemeentehuis geopend tot 15.00 uur.

Vrijdag 27 december is het gemeentehuis gesloten. Tussen 10.00 en 11.00 uur is de afdeling Publiekszaken geopend voor geboorteaangiften en overlijdensaangiften.

Dinsdag 31 december zijn de afdelingen Publiekszaken en Bouwzaken vanaf 13.00 uur gesloten.

Donderdag 2 januari is in verband met de nieuwjaarsrecepties het gemeentehuis geopend van 10.00 tot 14.00 uur. Er is dus ook geen avondopenstelling voor de afdelingen Publiekszaken en Bouwzaken.

De dependance Soesterberg is deze dag ook gesloten.
---

Afvalinzameling Kerst en Jaarwisseling


1e en 2e Kerstdag geen afvalinzameling


Woensdag 25 december

* Inzamelwijk 6 (zie de afvalkalender 2002) wordt maandag 23 december de groene minicontainer geleegd.

* Inzamelwijk 8 (zie de afvalkalender 2002) wordt dinsdag 24 december de groene minicontainer geleegd

Donderdag 26 december

* Inzamelwijk 1 (zie afvalkalender 2002) wordt vrijdag 27 december de groene minicontainer geleegd.

* Inzamelwijk 2 (zie afvalkalender 2002) wordt maandag 30 december de groene minicontainer geleegd.

Geen afvalinzameling 1 januari 2003 Nieuwjaarsdag!
* Inzamelwijk 6 ( zie afvalkalender 2002) wordt dinsdag 31 december de bruine minicontainer geleegd.

* Inzamelwijk 8 ( zie afvalkalender 2002) wordt donderdag 2 januari 2003 de bruine minicontainer geleegd.

---