Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 12-12-2002

Televisie
GEMEENTEBELANGEN
Uitzending vanaf dinsdag 17 december
Nederland 2 ­ 20.30 uur


GEMEENTEBELANGEN: ENIGE NIEUWE NEDERLANDSE COMEDY VAN DIT JAAR

Parkeerbeleid, verkeersdrempels, bouwvergunningen en hondenpoep. Herkenbare onderwerpen waar elke Nederlander vroeg of laat waarschijnlijk mee te maken krijgt. Vanaf dinsdag 17 december zendt de TROS dertien weken lang een nieuwe Nederlandse comedy uit over dit soort problemen en alles wat daarbij komt kijken: GEMEENTEBELANGEN.

GEMEENTEBELANGEN is een comedyserie met satirische elementen die zich afspeelt in de wereld van de gemeentepolitiek. De serie laat zien dat besturen een zaak van mensen is en dat mensen zich vaak door heel andere dingen laten leiden dan het algemeen belang. GEMEENTEBELANGEN is een satirische comedy, maar het woord satire moet hier niet al te zwaar worden genomen. Het gaat niet om de meningen, het gaat om de mensen, wat ze zichzelf en elkaar aandoen en hoe ze zich iedere keer weer in de nesten weten te werken. De basis voor deze comedy is dan ook zo realistisch mogelijk. De gebeurtenissen zijn komisch uitvergroot, maar herkenning is en blijft de basis.

De hoofdrollen worden gespeeld door Maarten Wansink en Oda Spelbos, die elkaar als Eduar en Inez (broer en zus) in de gemeenteraad van de fictieve gemeente Raspen zo vreselijk in de haren zitten dat er van dorpsbestuur weinig terechtkomt. De serie is geschreven door Ger Apeldoorn en Harm Edens en geregisseerd door Hans de Korte, het team achter de comedy 't Zonnetje In Huis.

Naast Maarten Wansink en Oda Spelbos zien we Doris Baaten als burgemeester Hussert, Vincent Moes als bode en Hans Somers als raadslid Emiel van Zomeren. Peggy-Jane de Schepper speelt Odette, de twintig jaar jongere, tweede vrouw van Eduard.