Erasmus Universiteit Rotterdam

17 december 2002

Eerste paal nieuwbouw Erasmus Universiteit Rotterdam

Op dinsdag 17 december slaat prof.dr. H.G. van Dissel, decaan van de Faculteit der Bedrijfskunde, de eerste paal voor de nieuwbouw van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het zogenoemde T-gebouw op Woudestein wordt straks een beeldbepalende hoogbouw van twintig verdiepingen (ca. 75 meter) met een bruto vloeroppervlak van ruim vijftigduizend vierkante meter.

Het nieuwe gebouw wordt voor een groot deel in gebruik genomen door de Faculteit der Bedrijfskunde en bestaat uit een onderbouw met drie parkeerlagen en een onderwijslaag, met daarop een hoogbouw van totaal twintig verdiepingen. Ten behoeve van de commerciële verhuur zijn negen verdiepingen beschikbaar. De locatie is gelegen aan de Abram van Rijckevorselweg, tussen de Hogeschool Rotterdam en het M-gebouw van de universiteit.

Architectenbureau OD 205 architectuur BV tekende voor het ontwerp. De realisering is in handen van J.P. van Eesteren BV en de oplevering is voorzien begin 2005.

Noot voor der pers
Eerste paal, dinsdag 17 december 2002
Sprekers: prof.dr. H.H. van Dissel, decaan Faculteit der Bedrijfskunde, en ir. A.W.C. Marijnissen, directeur Aanneming Maatschappij J.P. van Eesteren
Tijd: 15.30 uur
Info: Afdeling Communicatie, tel. (010) 408 1216/1777 Aansluitend vindt een receptie plaats in restaurant 'De Carrousel' in het L-gebouw op Woudestein.

INLINE] INLINE]