Gemeente Apeldoorn

Deventerstraat en Stationsstraat weer toegankelijk vanaf 17 december

De Deventerstraat en de Stationsstraat zijn in de loop van dinsdag 17 december 2002 weer toegankelijk voor het verkeer. Vanwege de ingevallen vorst is het nog niet gelukt alle werkzaamheden, waaronder het planten van bomen en het plaatsen van verlichting voor de jaarwisseling af te ronden. Bedrijven en ondernemers zijn vanaf 17 december a.s. weer normaal bereikbaar.

Gelijktijdig met de openstelling wordt de definitieve verkeerscirculatie in het gebied ingesteld.

Voor de Deventerstraat heeft dat geen gevolgen; het verkeer kan over de hoofdrijbaan in beide richtingen blijven rijden. Hoewel de ventwegen in het laatste deel Deventerstraat tot aan de brug nog niet helemaal gereed zijn, kunnen automobilisten en fietsers weer van deze verbinding gebruik maken.

Voor de Stationsstraat heeft het instellen van de definitieve verkeerscirculatie wèl gevolgen. De Stationsstraat wordt eenrichtingsverkeer voor de auto, motor en bromfiets. Zij mogen straks alleen in de richting vanaf het station naar het Marktplein rijden. De bus gebruikt de Stationsstraat wel in twee richtingen. De fietser en de voetganger hebben aan beide zijden van de straat een voet- en fietspad.

Gedurende de reconstructiewerkzaamheden is de verbinding Stationsstraat- Kanaalstraat - Kanaal noord voor verkeer in twee richtingen in gebruik geweest. Dat gaat met ingang van 17 december a.s. veranderen. Het gedeelte Kanaalstraat vanaf de Deventerstraat (bij de brug over het Kanaal) tot aan de Stationsstraat (bij het voormalige Welkoopgebouw) wordt voor de auto éénrichtingsverkeer vanaf de Deventerstraat richting Stationsstraat. De fietser kan over dat gedeelte in twee richtingen rijden. Zodra het weer het toelaat zal in 2003 voor de fietser, vanaf het gedeelte Stationsstraat en het Potlood in het Kanaal, een tweezijdig te berijden fietspad worden aangelegd aan de oostzijde, net zoals dat al het geval is in het gedeelte van de Kanaalstraat vanaf de Stationsstraat richting Hoofdstraat. De fietsstrook wordt tijdelijk afgeschermd met verkeersbakens om te voorkomen dat auto's hier gebruik van maken.

Met het openstellen van de wegen komt er een eind aan de langdurige omleiding voor de bus via de Wapenrustlaan en Kanaal noord. De tijdelijke haltes komen hiermee te vervallen. Omdat de vorst de afwerking op dit moment onmogelijk maakt zullen de bushaltes in de Stationsstraat met tijdelijke verharding worden dichtgemaakt zodat reizigers goed kunnen instappen.

De halte Marktplein aan de Stationsstraat is nu ter hoogte van het postkantoor. In de loop van 2003 komt er bij deze halte een dynamisch informatiesysteem dat aangeeft welke bussen waar stoppen. De haltes aan de Deventerstraat nabij de brug zijn nog niet gereed zodat deze nog niet in gebruik kunnen worden genomen. Het is hier niet mogelijk de bushalte tijdelijk voor voetgangers bereikbaar te maken. De dichtstbijzijnde halte is die in de Noorderlaan, terwijl voor de lijnen 7, 111 en 114 gekozen kan worden uit de haltes Marktplein en Bloemheuvellaan.

© 1996-2002 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1