Gemeente Groningen

maandag 16 december:
Begin het nieuwe jaar rookvrij!
maandag 16 december:
Begin het nieuwe jaar rookvrij!
De GGD Groningen, Thuiszorg Groningen en de Stopshop Noord Nederland organiseren ook dit jaar diverse acties om het goede voornemen stoppen met roken te ondersteunen. Vanaf 17 december zijn er gratis startpakketten voor stoppers af te halen bij de GGD. Op 6 januari wordt er in Uithuizen een bijeenkomst gehouden over stoppen met roken. Daarnaast is er elke dinsdag spreekuur van de Stopshop Noord Nederland bij de GGD Groningen.

Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen en mogelijkheden. Elk jaar zijn er duizenden Nederlanders die zich voornemen om te stoppen met roken. Het daadwerkelijk stoppen is niet altijd even makkelijk. Daarom ondersteunen organisaties zoals de GGD Groningen, Thuiszorg Groningen en de Stopshop Noord Nederland de individuele initiatieven. Iedereen die het voornemen heeft om te stoppen met roken kan vanaf 17 december een gratis startpakket voor stoppers afhalen bij de GGD, Informatie Centrum Gezondheid (ICG) aan het Hanzeplein. In het startpakket zit onder andere een videoband en informatie over effectieve hulpmiddelen bij het stoppen. Bij het ICG is verder informatie te krijgen over roken, passief-roken, stoppen met roken, rookmaatregelen en de nieuwe tabakswet die wordt ingevoerd in 2003! Het Informatie Centrum Gezondheid is dagelijks geopend van 10.00-16.30 uur. Naast het stoppakket is er op 6 januari 2003 van 19.30 22.00 uur in het gebouw van de Thuiszorg (Schoolstraat 39) Uithuizen een themabijeenkomst voor mensen die willen stoppen met roken. Op deze bijeenkomst spreekt Trudy Prins, directeur van de landelijke organisatie voor een rookvrije toekomst, Defacto. Tijdens de bijeenkomst presenteren diverse organisaties hun ondersteuningsaanbod. Het gaat hier om persoonlijke begeleiding, groepscursussen, hulpmiddelen als pleisters, kauwgum en tabletten, maar ook therapieën als softlaser en acupunctuur. Iedereen die wil stoppen is welkom op deze avond. Het bijwonen van deze bijeenkomst is vrijblijvend en gratis. De themabijeenkomst wordt nog 3 keer herhaald. De volgende bijeenkomsten zijn gepland op 7 april in Stadskanaal, 18 september in Ten Boer en 9 december in Ter Apel.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de Stopshop Groningen, telefoon: (050) 312 30 22 of per e-mail: jankerssen@wxs.nl. Men kan hier ook terecht voor meer informatie. De Stopshop Noord Nederland biedt ook persoonlijke ondersteuning. Elke dinsdag is er spreekuur van 10.00 tot 16.00 uur bij de GGD aan het Hanzeplein. Tijdens het spreekuur kan men op maat gesneden advies krijgen over stoppen met roken. Het eerste consult is geheel vrijblijvend en gratis. Het spreekuur functioneert onder de naam Stoppunt en is onafhankelijk van de GGD. De stichting zorgt voor bemensing van dit spreekuur. Voorheen werd dit spreekuur verzorgd bij de Stopshop in de binnenstad.