Korps: Friesland, plaats: Fryslân 17-12-2002
Politieberichten 16/12 13.00 uur t/m 17/12 07.00 uur

Joure: inbraak woningen
Van zondag op maandag werd ingebroken in een viertal woningen op de Wetterkapm (1) en de Tunkerij(3) Bij één bleef het bij een poging en is men niet binnen geweest. In alle gevallen kwam men de woningen binnen door verbreking van een raamkozijn of een deur. Uit de woningen werden sieraden, geld, bankpasjes en een fiets gestolen. De waarde van het ontvreemde is niet bekend. De bewoners hebben aangifte gedaan.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Maandag omstreeks 17.25 uur werd een 43-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden in de Oude Doelensteeg. Een 29-jarige inwoner van Leeuwarden zag, dat de man uit een kledingwinkel tegenover hem, een vest had weggenomen. Hij hield de man aan en ging hierop met de verdachte naar de kledingzaak . Daar herkende de aangever, een 31-jarige inwoner van Leeuwarden het vest uit zijn winkel. Afgehandeld via Kort-Om.

Leeuwarden: inbraak in en school
Maandag tussen 13.30 uur en 21.30 uur is er ingebroken in een school aan de Frederik Ruyschstraat.. Via een raam aan een zijkant van de school is men binnen gekomen. Uit een lokaal zijn een tweetal computerkasten en monitoren weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 52-jarige inwoner van Leeuwarden.

Workum: diefstal fiets en aanhouding verdachte
Maandag omstreeks 22.00 uur komt een 29-jarige inwoner van Workum tot de ontdekking dat zijn fiets, die hij had gestald bij een woning aan de Martienacker, verdwenen was. Even later komt hij samen met zijn vriend op de Herewei een manspersoon tegen, die zijn fiets vast heeft. Er volgt een woordenwisseling en uiteindelijk wordt de man, een 21-jarige inwoner van Workum, aangehouden voor diefstal van een fiets. Afgehandeld via Kort-Om.

Lemmer: rijden onder invloed
Op dinsdag omstreeks 01.48 uur werd op de Plattedijk gecontroleerd een 40-jarige inwoner van Ribatejo (Portugal) en bestuurder van een personenauto. Op bureau blies hij 610 ug/l, goed voor een rijverbod van 6 uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Afgehandeld via Kort-Om

Leeuwarden: inbraak school
In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een school aan de Wilaarderburen. Met een stuk trottoirtegel heeft men de ruit van de voordeur ingegooid. Onbekend is nog wat er weggenomen is.

Leeuwarden: ramkraak juwelier
Dinsdag omstreeks 04.00 uur kwam er een melding binnen bij de politie van een inbraakalarm bij een juwelier aan de Bilgaardpassage. Ter plaatse gekomen bleek het een ramkraak te zijn. Een deur stond open en was waarschijnlijk geramd door een auto. Bij onderzoek in de zaak bleek dat weinig was weggenomen. Mogelijk zijn de daders geschrokken van het luid alarm. Een lijst van eventueel ontvreemde goederen zal nog worden opgemaakt. Een 48-jarige inwoner van Stiens heeft hiervan aangifte gedaan.

Bureau Communicatie tel: (058) 880 8272