Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-12-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.35 uur

Gewapende overval

UTRECHT- Op maandagavond 16 december omstreeks 23.15 uur heeft er een gewapende overval plaatsgevonden op de Waalstraat.

In een woning aan de Waalstraat is een 25-jarige vrouw uit Utrecht die avond overvallen. De vrouw zat op haar kantoor te werken, toen er plotseling een man achter haar stond. De man snoerde de vrouw de mond en bedreigde haar met een vuurwapen. Vervolgens vroeg hij om geld. De vrouw gaf de man een onbekend geldbedrag mee.

De verdachte is vermoedelijk binnengekomen via de ingang in de Waalstraat en ook weer gevlucht via deze straat. Onderzoek in de omgeving heeft niets opgeleverd, de technische recherche heeft de zaak in onderzoek.

Straatroof

UTRECHT- Op maandagavond is er een 41-jarige vrouw uit Hilversum van haar tas beroofd.

De vrouw liep omstreeks 21.10 uur op het Janskerkhof, zij droeg haar schoudertas om haar schouder. Plotseling ziet de vrouw dat er een onbekende man achter haar loopt. De man begint aan de schoudertas van de vrouw te trekken. Doordat de vrouw haar tas stevig vasthield, viel de verdachte op de grond. Dan bijt de verdachte de vrouw in haar duim, waardoor de vrouw van de pijn haar tas los moest laten. De man loopt vervolgens met de tas weg in de richting van de Jansstraat.

De verdachte had een donkere huidskleur en een normaal/tenger postuur. Hij was ongeveer 1.80-1.85 meter lang en ongeveer 20-25 jaar oud. De man droeg een donkere halflange jas en een klein rugzakje op zijn rug.

Prullenbak opgeblazen

UTRECHT- Op maandagavond 16 december omstreeks 19.45 uur was er een vergadering bezig in een gebouw aan de Drift. Aan het begin van de avond werden alle deelnemers waaronder ook twee agenten opgeschrikt door een enorme harde knal. De knal was zo krachtig, dat de voorruit van het gebouw naar binnen werd gedrukt. Toen de agenten naar buiten renden, zagen zij een enorme rookwolk en brokstukken liggen van een ijzeren prullenbak. De prullenbak was totaal vernield door deze ontploffing.

De agenten stelden direct een onderzoek in. Een getuige verklaarde een jongen op een bromfiets te hebben gezien bij de prullenbak en zag dat de jongen hier iets ingooide. De getuige zag dat de jongen wegreed in de richting van het Janskerkhof. Toen de agenten onderweg waren richting het bureau, zagen zij genoemde bromfiets rijden op de Voorstraat. Daar hielden de agenten de 16-jarige verdachte uit Utrecht en zijn 17-jarige bijrijder aan. Beide verdachten zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verder verhoor.

Ongeval letsel

UTRECHT- Op maandagmiddag omstreeks 17.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden tussen drie personenautos.

Een 25-jarige vrouw uit Amsterdam reed over de C.H. letschertweg, zij kwam uit de richting van de Meern en ging in de richting Utrecht. De vrouw raakte vermoedelijk met haar auto, aan de rechterkant van de weg. Vervolgens schoot zij terug en kwam op de verkeerde weghelft terecht.

De vrouw kwam hierdoor in botsing met de haar tegemoetkomende 32-jarige bestuurster uit IJsselstein Achter haar reed een 68-jarige man uit Utrecht, deze kon niet voorkomen dat hij achterop de auto reed van de 32-jarige bestuurster.

De 68-jarige man klaagde over pijn in zijn borst en nek, de 25-jarige vrouw had nek en heupklachten. Zij zijn beiden voor controle overgebracht naar het UMC in Utrecht

Inbreker aangehouden
UTRECHT- In een woning aan de Scheldestraat heeft een bewoner op maandagmorgen omstreeks 10.00 uur een inbreker aangehouden.

De inbreker was via een touwtje aan de voordeur het huis binnengekomen. Hij was bezig om een televisie te stelen, maar werd op heterdaad betrapt door de bewoner. De 60-jarige bewoner uit Utrecht probeerde de inbreker tegen te houden, maar deze sloeg de bewoner met een asbak op het hoofd. Hierop heeft de man de politie gewaarschuwd. Ter plaatse heeft de politie de man aangehouden en meegenomen naar het bureau.