Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-12-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.30 uur

Diefstal tas

AMERSFOORT- Op vrijdagavond werd een tas gestolen en de dader fietste hard weg.

Omstreeks 18.20 uur reed een 44-jarige vrouw uit Amersfoort over de Albert Cuijpstraat. In haar fietsmand had ze haar handtas liggen. Plotseling kwam een onbekende man voorbij fietsen en pakte de handtas al rijdend uit de fietsmand en fietste hard weg in de richting van de Vermeerstraat. Een onbekend gebleven getuige heeft de achtervolging nog ingezet maar kon helaas de dader niet meer achterhalen.

De politie verzoekt deze onbekend gebleven getuige zich te melden bij de politie. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het district Eemland zuid;0900-8844.

Grote hennepactie

AMERSFOORT- Op maandag heeft de politie van het district Eemland zuid verschillende hennepkwekerijen opgerold. De invallen in woningen en bedrijven werden uitgevoerd na binnengekomen informatie of overlast meldingen. In totaal werden bij deze actie 4488 hennepplanten aangetroffen en 28.500 stekken en vertegenwoordigen een gezamenlijke waarde van 280.000 euro.

De planten werden aangetroffen in woningen aan de Bunschoterstraat, Breestraat, Leliestraat, Soesterweg en de Violenstraat. In de meeste gevallen werd een professionele opgezette plantage aangetroffen compleet met assimilatielampen en afzuigsystemen. Ook werd er bij de meeste kwekerijen illegaal stroom afgetapt.

In een woning aan de Puntenburgerlaan werd een agent licht onwel nadat hij in een vertrek was binnengekomen met een slecht functionerende verwarmingsketel. De brandweer werd gewaarschuwd en constateerde na metingen dat er 85% koolmonoxide zich in de ruimte bevond terwijl de toelaatbare grens bij 25% ligt. De cv werd uitgezet en de eigenaar kreeg een stookverbod.

In een schuur in Achterveld werd op de Kerkdijk een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal stonden hier 28.500 hennepstekken . Ook bij deze professionele hennepkwekerij werd de elektriciteit afgetapt. 2 jaar geleden hier werd ook een grote kwekerij aantroffen.

Tegen de eigenaren van de plantages is proces-verbaal opgemaakt en kunnen daarnaast een navordering verwachten van de elektriciteitsmaatschappij.

Aanrijding letsel

HOOGLANDERVEEN- Op de maandagochtend raakte een man gewond na een aanrijding. Omstreeks 08.20 uur reed een 21-jarige fietser uit Amersfoort over de Heideweg. Hier verleende hij geen voorrang aan een 35-jarige automobilist uit Amersfoort en een aanrijding ontstond. De fietser werd met een hersenschudding en een wond aan het oog vervoerd naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op dinsdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Omstreeks 03.50 uur zagen agenten een 48-jarige uit Amersfoort rijden over de Hijverheidsweg Noord. Onderzoek wees uit dat de man had gedronken en blies op het bureau 1.25 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg tevens een rijverbod van 5 uur.

Verdachte steekpartij aangehouden
AMERSFOORT Zondagmiddag heeft de politie een man aangehouden op verdenking van de steekpartij van zondagochtend in een woning aan de Voorste Kreek.

Zondagochtend trof de politie na een melding een 31-jarige man met een steekwond in zijn borst in zijn woning aan de Voorste Kreek aan. De politie kon op basis van getuigenverklaringen een 35-jarige man aanhouden in zijn eigen woning, tevens aan de Voorste Kreek. Hij wordt van de steekpartij verdacht en is op het bureau ingesloten. De politie onderzoekt nog de reden van de steekpartij.