Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 17-12-2002
Persberichten dinsdagmorgen 17 december 2002 Ron Reinds 06-52528707(tot 12.00 uur) daarna Martin Panman

Illegaal rooien bos

KOEKANGE Naar aanleiding van een klacht omtrent het illegaal rooien van een bos aan de Ruinerweg werd door de politie in samenwerking met de provincie een nader onderzoek ingesteld. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de 50-jarige in Koekange wonende eigenaar 1 hectare bos van zijn terrein had gerooid. Hiervoor was echter geen kapvergunning verleend. Tevens bleek uit onderzoek dat buiten het betreffende terrein een gedeelte opgehoogd was met uit dat bos komende stobben. Hiervoor was eveneens geen vergunning ingevolge het bestemmingsplan aangevraagd. Tegen de eigenaar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Rijden onder invloed

BORGER Werd gisteravond een 42-jarige uit Borger afkomstige automobilist bekeurd voor het rijden onder invloed. De man die op de Buinerstraat werd gecontroleerd blies 920 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden tijdens ontzegging

COEVORDEN Gistermiddag werd een 30-jarige inwoner van Balkbrug tijdens een verkeerscontrole op de Hulsvoorderdijk gecontroleerd. Tijdens onderzoek bleek deze autobestuurder een rijontzegging te hebben. Tevens bleek dat zijn auto niet verzekerd was. De man kreeg een proces-verbaal voor het rijden tijdens een ontzegging en het onverzekerd rijden. Zijn auto werd achter het bureau gestald en kan hij terugkrijgen als de verzekering geregeld is.

Inbraak in auto

EMMEN Deed een 29-jarige uit Dalen afkomstige autobezitter aangifte van inbraak in zijn auto. Uit zijn gisteravond aan de Sterrenkamp geparkeerde auto werden diverse bescheiden en een autoradio-cd-speler weggenomen. Door een zijruit in te slaan werd de auto geopend.

Aanhouding na burenruzie

EMMEN Tijdens een burenruzie met als oorzaak lawaaioverlast heeft de politie gisteravond aan De Haar een 37-jarige bewoner aangehouden. De man ergerde zich dusdanig aan het geklaag van zijn bovenbuurman dat hij verhaal ging halen en hem daarbij met een stok op zijn hoofd sloeg. Deze deed aangifte waarna de dader werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.