Korps: Groningen, plaats: Diverse 17-12-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 17 december 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: agressieve dronken man in woning aangehouden De politie hield maandagnacht een 21-jarige man uit Groningen aan in een woning aan de Isebrandtsheerd voor mishandeling. Er kwam bij de politie een telefoontje uit de woning binnen waarin een 31-jarige vrouw een hevige ruzie meldde. Ter plaatse kwam een 23-jarige Stadjer naar de agenten toe en vertelde dat de 21-jarige man zwaar gedronken had en de vrouw naar de keel was gevlogen waarop hij tussenbeide was gekomen. De agressieve man kwam aan de deur en zei tegen de agenten dat ze weg moesten gaan. Dat deden ze niet. De man, die het nodige verzet pleegde, werd aangehouden voor mishandeling en naar het bureau gebracht. Hij werd nog naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling van een gewonde hand. De man is daarna ingesloten voor ontnuchtering en nader verhoor.

Groningen: bedrijfsongeval in machinefabriek
Een 45-jarige werknemer van een machinefabriek aan de Stockholmstraat kwam maandagochtend met een been bekneld te zitten onder een ijzeren balk. De ijzeren balk lag op een bok en viel naar beneden nadat een heftruck tegen de zware balk was aangereden. Ter plaatse werd door de medische hulpverleners hulp verricht en met zeer ernstig beenletsel werd het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. De Arbeidsinspectie is op de hoogte gebracht van het ongeval en stelt een nader onderzoek in.

Groningen: vrouw (24) aangereden op zebra
Een 24-jarige vrouw meldde maandagochtend na een bezoek aan het ziekenhuis dat zij op de voetgangersoversteekplaats van het Damsterdiep waas aangereden door een personenauto. De vrouw vertelde dat zij door het groene voetgangerslicht was gelopen en op de rijbaan was aangereden. De nog onbekende automobilist was doorgereden zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Het slachtoffer was naar het ziekenhuis gegaan en daar behandeld voor haar beenletsel. In verband met het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen van het ongeval dat tussen 06.45 en 07.00 uur heeft plaatsgevonden op het Damsterdiep. Getuigen worden verzocht te bellen met de basiseenheid Noord via 0900 8844 (lokaal tarief).

Winschoten: man aangehouden
De politie heeft maandagmiddag in een stomerij aan de Venne in Winschoten een 38-jarige man uit Winschoten aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging. De man kwam gewapend met een aardappelschilmesje de stomerij binnen en schreeuwde om de politie. De 45-jarige medewerkster belde inderdaad de politie omdat van het gedrag van de man in combinatie met het mes een ernstige dreiging uitging. De politie kon de verdachte zonder problemen aanhouden. De man, die in verwarde toestand verkeerde, werd meegenomen naar het politiebureau. Na overleg met de Officier van Justitie is de verdachte ingesloten. Onderzoek door de politie heeft inmiddels uitgewezen dat de man in meerdere zaken aan de Venne is binnengeweest en zich ook daar agressief heeft gedragen. De politie heeft de geestelijke gezondheidszorg ingeschakeld.

Muntendam: dronken automobilist aangehouden
Wegens rijden onder invloed heeft de politie maandagnacht aan de Eendrachtsweg in Muntendam een 20-jarige man uit die plaats aangehouden. Een politiepatrouille zag de man vanaf de Tussenklappen de Eendrachtsweg oprijden. De wagen slingerde hevig en bij het zien van de politieauto doofde de bestuurder de verlichting van zijn auto. Hij voldeed echter wel aan een stopteken van de politie. De automobilist bleek te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 1.02 promille alcohol werd gemeten. Ook bleek de Muntendammer niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij is na verhoor met processen-verbaal voor rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs heengezonden. De man kreeg een dagvaarding opgelegd.

Delfzijl: automobilist onder invloed botst
Tengevolge van de gladheid botste een 34-jarige automobilist maandagmiddag in de Finsestraat in Delfzijl tegen de auto van een 29-jarige vrouw uit Appingedam. De Delfzijlster bleek onder invloed van alcohol te verkeren en werd meegenomen naar het bureau. Daar werd bij de ademanalyse 0.85 promille alcohol gemeten. De man is na verhoor heengezonden. Beide autos liepen lichte schade op.

Leek: scholier aangehouden
In een school aan De Schelp in Leek heeft de politie maandagmorgen een 16-jarige jongen aangehouden wegens lokaalvredebreuk. De jongen is de toegang tot de school ontzegd vanwege de problemen die hij regelmatig op school veroorzaakte. Maandagmorgen betrad de knaap toch weer de school en werd door een beveiligingsbeambte gesommeerd de school te verlaten. Hij weigerde dit waarna hij door de beveiliger de school werd uitgezet. Daarbij schopte de scholier de beambte en werd de politie gebeld. Die hield de jongen aan en hij werd meegenomen naar het bureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling en lokaalvredebreuk.

Delzijl: inbreker meld zich
Een 32-jarige man uit Groningen meldde zich maandagmiddag aan het politiebureau aan de Rademarkt in Groningen met de mededeling dat hij zondag had ingebroken in de kajuit van een viskotter die lag afgemeerd aan de Handelskade West in Delfzijl. Bij navraag bleek daar inderdaad in een schip te zijn ingebroken. De Groninger werd daarop aangehouden en overgedragen aan de waterpolitie. Hij is ingesloten.

Warfhuizen: hond dood vergif
Afgelopen zaterdag ontsnapte de hond van een inwoonster van Warfhuizen. De hond kwam in de loop van de dag weer thuis maar werd ziek. Het dier werd door een dierenarts behandeld maar in de nacht van zaterdag op zondag stierf de hond. Bij nader onderzoek door een dierenarts werden in de maag van het dier sporen van een vergif aangetroffen. Om welk gif het gaat is niet met zekerheid te zeggen. Het is onbekend waar de hond is geweest tijdens zijn uitbraak. De eigenaresse wenst geen aangifte te doen.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)