Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 17-12-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51 40 19 52

Aangehouden voor wapenbezit
ALMERE Op de Steiger hield de politie maandagavond een 20-jarige inwoner van Almere aan voor wapenbezit. Surveillerende agenten spraken de bestuurder van een geparkeerde auto aan, omdat de APK van zijn auto verlopen was. Toen zij hem wilde bekeuren, roken zij wiet. Op grond van de Opiumwet controleerden de agenten de vier inzittenden. Daarbij ontdekten ze bij een 20-jarige passagier een mes en een knuppel. Deze wapens zijn in beslag genomen. De verdachte is aangehouden en voor nader verhoor ingesloten. Verder lag er ook nog wiet in de auto.

Aanhouding voor vernieling en onder invloed
ALMERE De politie hield maandagnacht een 35-jarige automobilist uit Almere op de Hogering aan voor het rijden onder invloed en voor vernieling. Na een melding van een ruzie, ging de politie ter plaatse. Het bleek om een ruzie tussen twee verkeersdeelnemers te gaan. Daarbij had de 35-jarige de autoruit van een andere automobilist vernield, aldus de verklaring. De 35-jarige verdachte is aangehouden. Omdat de politie alcohol bij hem rook, wordt ook hiervoor proces-verbaal opgemaakt (promillage van 1,41). Zijn rijbewijs is ingevorderd. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Twee inwoners Almere aangehouden
ALMERE De politie hield maandagavond een 19-jarige en een 18-jarige uit Almere op het Keerkringplein aan voor het niet voldoen aan een bevel. Een agent stuurde een groep van vier mensen die op het plein samenschoolde, weg. De 19-jarige gedroeg zich vervelend. Hij is herhaaldelijk gevraagd om weg te gaan. De 18-jarige bemoeide zich ermee. Beiden zijn aangehouden en op het bureau verhoord. Ze zijn met een boete heengezonden.

Aanrijdingen
ALMERE Maandagochtend vond een botsing tussen een auto en een bestelauto op de kruising Randstaddreef/Randstad plaats. De 34-jarige bestuurster uit Almere en haar inzittende, een 34-jarige man uit Almere, raakten gewond. De 21-jarige bestuurder van de bestelauto kwam met de schrik vrij. De 21-jarige reed op de Randstaddreef richting de Markerdreef. De 34-jarige vrouw reed op de Randstad richting de Randstaddreef. Op de kruising botsten de twee voertuigen. De brandweer hielp de twee 34-jarigen uit hun auto en de GGD bracht beiden met onbekend letsel naar het ziekenhuis (de bestuurster naar het VU en haar inzittende naar het Flevoziekenhuis).
ALMERE Drie verkeersdeelnemers raakten maandagochtend op de Hogering/Tussenring gewond. Volgens de verklaringen reed een 56-jarige automobiliste uit Almere en haar 32-jarige passagiere uit Almere op de Tussenring richting de Hogering. Vermoedelijk verleenden zij geen voorrang aan aan een 42-jarige automobilist die op de Tussenring richting de Vrijheidsdreef reed. De 56-jarige vrouw is met onbekend letsel naar het Flevoziekenhuis per GGD-ambulance gebracht. De brandweer bevrijdde haar inzittende uit de auto en zij is met hoofdletsel naar het AMC gebracht. De 42-jarige bestuurder werd na behandeling in het Flevoziekenhuis hieruit ontslagen. De op- en afritten van de Hoge Ring zijn gedurende enige tijd afgesloten geweest.
URK Een 26-jarige man uit Kampen is maandagochtend met nekklachten naar het Lelystadse ziekenhuis gebracht. Hij was betrokken bij een aanrijding met een vrachtwagen op de T-kruising Meep/Domineesweg. De Kampenaar reed op de Domineesweg richting Urk en raakte de oplegger van een vrachtwagen die vanaf de Meep linksaf de Domineesweg ingeslagen was. De brandweer bevrijdde de man uit zijn voertuig. De 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oslo kwam met de schrik vrij. LUTTELGEEST Een 19-jarige automobilist uit Luttelgeest reed maandagochtend tegen een boom langs de Lindeweg. Vermoedelijk was de bestuurder in de berm terechtgekomen en was de macht over het stuur kwijtgeraakt. De 19-jarige is met onbekend letsel naar het Dr. Jansenziekenhuis gebracht.

Branden
LELYSTAD Maandagmiddag brandde een uitgaansgelegenheid op het Kofschip af. De brandweer bluste de brand. Niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De technische recherche onderzoekt de zaak. Maandagnacht was er nog een brand. Op de Duinbeek brandde een kraam en een auto. De brand is geblust. Niemand raakte gewond. Ook hier is de oorzaak nog niet bekend.

Fietsverlichting
LELYSTAD In het kader van de fietsverlichtingscontroles deze maand, hield de politie maandagochtend in de Wold en op de Agorabaan controles. Helaas hadden veel fietsers hun lichten nog steeds niet in orde. De politie deelde maar liefst 26 boetes in zeer korte tijd uit.

Easy Rider
ALMERE Maandagavond hield de politie een Easy Rider-controle in de buurt van Sportpark De Marken. In totaal zijn 37 brom- en snorfietsen gecontroleerd en 18 boetes uitgedeeld. Daarvan waren vijf voor het niet in orde hebben van de lichten. Een bromfiets is voor nader onderzoek in beslag genomen.