Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-12-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.45 uur

Aanrijding letsel, dak van politieauto geknipt

VEENENDAAL Maandagavond vond op de Smalle Zijde een eenzijdige aanrijding plaats waarbij een man gewond raakte.

Omstreeks 21.50 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Smalle Zijde. Ter plaatse trof de politie een zwaar beschadigde auto aan. De 35-jarige bestuurder uit Veenendaal stond naast zijn auto. Hij verklaarde tegen een container gereden te zijn. De agenten plaatsten de geschrokken man in de politieauto om hem gerust te stellen en zijn gegevens te noteren.

Na enige tijd arriveerde uit voorzorg de ambulance. Het slachtoffer gaf aan dat hij zich steeds slechter ging voelen. Het ambulancepersoneel nam geen risico en vroeg de brandweer om assistentie om het slachtoffer zo stabiel mogelijk uit de surveillanceauto te krijgen. Hierop werd besloten het dak van de politieauto af te knippen. De Veenendaler werd vervolgens met onbekend letsel overgebracht naar het Gelderse Vallei ziekenhuis in Ede. De politie onderzoekt hoe het komt dat de container (vermoedelijk) op de weg heeft gestaan.

Politie lost twee overvallen op

RHENEN- De politie van het district Heuvelrug en het district West Weluwe-Vallei hebben na een gezamenlijk onderzoek diverse personen aangehouden voor het plegen van overvallen in Rhenen en Wageningen. Twee mannen (20 en 30 jaar), zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn aangehouden op verdenking van het plegen van een gewapende overval op een horecagelegenheid in Rhenen op 22 augustus 2002. De 20-jarige man wordt bovendien verdacht van het plegen van een overval op een bedrijf in Wageningen op 14 oktober 2002. Een 30-jarige Wageninger is op 18 november 2002 aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de twee overvallen.

Op 22 augustus pleegden de twee gewapende mannen rond 21.45 uur de overval op een horecagelegenheid in het centrum van Rhenen, waarbij personeelsleden en klanten werden bedreigd. Naast geld maakten de mannen persoonlijke bezittingen buit. Niemand raakte bij de overval gewond. Op 14 oktober werd de overval op een autobedrijf aan de Troelstraweg gepleegd. Daar werd rond 12.45 uur een medewerker met een vuurwapen bedreigd, waarna geld buitgemaakt kon worden.

Samenwerking
Een gezamenlijk onderzoek resulteerde eind oktober in de aanhouding van de twee verdachten. Gedurende het onderzoek werden twee vuurwapens aangetroffen. Onderzocht wordt of deze bij de overvallen zijn gebruikt. Ook onderzoekt de politie of de twee mannen betrokken zijn bij andere, soortgelijke overvallen in Duitsland en Frankrijk.

De komende dagen wordt door de politie het onderzoek afgerond en overgedragen aan het Openbaar Ministerie in Arnhem. De drie verdachten zijn in bewaring gesteld.

Aanpassing openingstijden politiebureau Rhenen

RHENEN De openingstijden van het politiebureau in Rhenen worden per 1 januari aangepast. In plaats van donderdagavond is het bureau vanaf 1 januari 2003 voortaan op woensdag van 17.00 uur tot 21.00 uur geopend.

Reden voor de verzetting is de inhuizing van het politiebureau bij het nieuwe gemeentehuis. Het gemeentehuis is al op woensdagavond open. Om bewoners de kans te geven een bezoek aan het gemeentehuis te combineren met het politiebureau. Zo kunnen bijvoorbeeld aangevers van diefstal paspoort meteen een nieuw paspoort aanvragen bij het gemeentehuis. Bovendien wordt voor bewoners zo verwarring tussen de verschillende openingstijden in de toekomst voorkomen.

De openingstijden voor het politiebureau Rhenen zijn vanaf 1 januari 2003:

-maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 08.30 12.30 uur
-woensdag van 17.00 21.00 uur