Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 17-12-2002
1e persbericht van dinsdag 17 december 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man beroofd van portemonnee
Maandag tussen 23.00 en 23.15 uur is op de Willemstraat een 31-jarige Eindhovenaar van zijn portemonnee beroofd. De man fietste over de Willemstraat toen hij werd aangesproken door de bestuurster van een blauw- of groenkleurige bestelauto. Zij vroeg hem de weg. Toen hij haar te woord stond stapten drie mannen uit de bestelauto en sloegen de man. Hij moest zijn portemonnee met 200,= afgeven. Daarmee verdwenen ze. De daders waren ongeveer 30 jaar oud.

Eindhoven: Man met gestolen auto aangehouden
Op de Achtseweg Zuid is dinsdag om 2.30 uur een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man reed in een gestolen auto. Hij werd door de politie gecontroleerd omdat hij zonder licht reed. De man bleek ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Vrouw verdacht van autodiefstal
Een 22-jarige Eindhovense vrouw is maandag om 23.05 uur in haar woning aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht dat zij op 9 of 10 september vanaf de Woenselse Markt een Opel Kadett heeft gestolen. De politie zag de auto op 10 september over de Brussellaan rijden en probeerde de bestuurder te laten stoppen. Ze reed echter door en op de Judealaan reed de bestuurder tegen een geparkeerde auto en vluchtte te voet weg. Uit het onderzoek dat volgde kwam de 22-jarige Eindhovense als verdachte naar voren. Zij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Twee verdachten na mishandeling aangehouden Maandagmorgen en dinsdagmorgen zijn in hun woning twee 18-jarige Eindhovenaren aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat zij op 31 oktober een 18-jarige man uit Valkenswaard hebben mishandeld. De man uit Valkenswaard fietste op die dag rond 10.15 uur over de John F. Kennedylaan in Eindhoven. Een fietser reed tegen de achterkant van zijn fiets en kwam ten val. De man uit Valkenswaard stopte en ook een bromfietser stopte. Deze bromfietser hoorde kennelijk bij de gevallen fietser. Beiden werden agressief naar de man uit Valkenswaard en begonnen hem te slaan en schoppen. Dat hield op toen voorbijgangers zich ermee begonnen te bemoeien. De fietser en bromfietser verdwenen. Na onderzoek zijn de twee 18-jarigen aangehouden omdat zij verdacht worden van deze mishandeling. Ze zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Inbraak
Dinsdag rond 2.20 uur is ingebroken in een sportkantine in de Rijpelberg. Er is een ruit ingeslagen. Uit de kantine verdwenen twee flessen sterke drank.

Helmond: Twee autos in de sloot
Bij een aanrijding op de Europaweg zijn de twee autos in de sloot beland. Een 20-jarige automobilist uit Beek en Donk reed over de linkerrijstrook. Een 34-jarige vrouw uit Aarle Rixtel reed over de rechterrijstrook en ging naar de linkerrijstrook. Daar kwam zij in aanraking met de auto van de man uit Beek en Donk. Beide autos schoven na de aanrijding de sloot in. De man uit Beek en Donk verwondde zijn duim en kon na behandeling naar huis. De vrouw brak neus en borstbeen en werd ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.

Helmond: Verdachte van inbraak aangehouden
Maandag is een 45-jarige man uit Nieuw Amsterdam aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij afgelopen zondag is binnengeslopen in een woning aan de Uithoornseweg. Daar zijn verschillende goederen weggenomen. Ook de autosleutels en daarmee de auto werden meegenomen. De auto is inmiddels terecht. De verdachte is voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Twee kratten bier gestolen
Uit de tuin achter een woning aan de Peelhof zijn in de nacht van maandag op dinsdag twee kratten bier van het merk Lidl gestolen. De waarde is ongeveer 12,=.

Bakel / Helmond: Verdachte inbraak en bedreiging aangehouden Een 40-jarige Helmonder is maandag in zijn woning aangehouden omdat hij verdacht wordt van een inbraak op 22 november in Bakel. Daar betrapte een beveiligingsmedewerker een inbreker die juist twee laptops had gestolen. De inbreker liet de laptops vallen en stak met een schroevendraaier enkele malen in de richting van de beveiliger. Deze kon de steken ontwijken, maar moest de inbreker laten gaan. Na onderzoek kon de Helmonder aangehouden worden. Hij is de cel ingegaan.

Best: Man verdacht van mishandeling
In zijn woning in Best is maandagavond een 36-jarige man aangehouden. De man zou afgelopen zaterdagavond bij een onenigheid zijn 47-jarige broer met een mes in het been hebben gestoken. Dat gebeurde in de woning van de broer in de Speldenmaker. De wond werd in het ziekenhuis gehecht. De verdachte is ingesloten.

Veldhoven: Man aangehouden na inbraak
Op de Ringoven is dinsdag om 3.50 uur een 27-jarige man uit Arnhem aangehouden. Dat gebeurde nadat er ingebroken was in een fotozaak aan de Meent. Getuigen hadden gezien dat er een auto was weggereden en zij hadden het kenteken genoteerd. De auto werd op de Ringoven teruggevonden en bij de auto kwam de man uit Arnhem. Hij was de eigenaar. De man is aangehouden. In de buurt werden enkele vuilniszakken met fotoapparatuur gevonden. Deze apparatuur kwam uit de fotozaak. De man is ingesloten voor verder onderzoek.