Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-12-2002 Persberichten district Rijn & Venen, gewijzigd 09.55 uur

Fietsverlichtingscontroles

MIJDRECHT / WOERDEN / MAARSSEN De politie heeft op maandag 16 december op meerdere plaatsen fietsverlichtingscontroles gehouden.

Tussen 07.15 uur en 08.20 uur werd op het Hofland en de rotonde Dukaton / Dokter Van den Berglaan in Mijdrecht gecontroleerd. In totaal 27 fietsers werden bekeurd omdat hun voor- en / of achterverlichting niet werkte. Een 19-jarige fietser uit Maarssen negeerde het stopteken van een politieman en reed door met de opmerking Je bekijkt het maar. De politieman stapte op de motor en ging achter de recalcitrante fietser aan. Ook toen de politieman naast de fietser ging rijden en hem sommeerde te stoppen, reed hij vrolijk door. De motoragent zag zich gedwongen de fietser klem te rijden, om hem zodoende tot stoppen te dwingen. De fietser kreeg twee bekeuringen aangezegd: voor het rijden zonder verlichting en voor het negeren van het stopteken. De man kon zich niet legitimeren, deed zijn fiets op slot en wilde weglopen. Daarop werd hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij is na verhoor en met twee bekeuringen heengezonden.

Op de Oostdam in Woerden werd van 17.30 uur tot 18.00 uur een controle uitgevoerd. Vijf fietsers werden bekeurd.

Aan het begin van de avond werd op het Bisonspoor in Maarssen gecontroleerd. Hier beschikten 17 fietsers niet over de vereiste verlichting en zij kregen een bekeuring.

Winkeldievegge

WOERDEN Op maandag 16 december werd een vrouw op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Rond 09.15 uur zag een medewerker van een winkel aan de Frederik Hendriklaan dat een vrouw meerdere boodschappen uit de stellingen pakte, deze in haar tas stopte en zonder deze goederen af te rekenen de kassa passeerde. De medewerker van de winkel hield de verdachte, een 49-jarige vrouw uit de gemeente Woerden, staande. Zij bleek voor meer dan 25,- uit de winkel te hebben gestolen.

De verdachte werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht en daar ingesloten. Zij bekende de goederen te hebben gestolen. Zij werd na verhoor met een boete van 115,- heengezonden.

Relatiebreker

MAARSSEN In de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 december werd de stelling:Drank maakt meer kapot dan je lief is maar weer eens bewezen.

Rond 03.40 uur controleerden politiemensen op het Bisonspoor een auto met twee inzittenden. De bestuurder, een 31-jarige man uit Utrecht, bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,65 promille, meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tevens bleek dat hij zijn auto had bestuurd terwijl hij een rij-ontzegging van een jaar had voor het eveneens onder invloed van alcohol autorijden. Tegen de verdachte is proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol en tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid opgemaakt.

De verdachte verklaarde dat hij door zijn vriendin was gedwongen om de auto te besturen. Zij had geweigerd achter het stuur plaats te nemen omdat zij (ook) teveel had gedronken. Toen was de verdachte zelf achter het stuur gestapt en ging zijn vriendin als passagier mee. Toen de vriendin haar vriend na het verhoor van het politiebureau kwam ophalen, maakte hij in niet zulke diplomatieke bewoordingen duidelijk dat hij niet met haar mee zou gaan en dat zij maar moest verdwijnen. Beiden verklaarden als gevolg van het voorval hun relatie met elkaar te beëindigen.