Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-12-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.50 uur

Straatroof

GROENEKAN Op het Hoge Kampsepad vond maandagmorgen een straatroof plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 55-jarige vrouw uit Groenekan liep omstreeks 10.00 over het Hoge Kampsepad tussen de Voordorpsedijk en de Groenekanseweg. De vrouw hoorde een bromfiets aankomen en stapte alvast opzij. Op het moment dat de bromfietser naast haar kwam rijden trok de bestuurder plotseling aan haar schoudertas. De riem van de tas bleef om de nek van de vrouw hangen waardoor zij ten val kwam.

Het slachtoffer verzette zich hevig en schopte de verdachte waar zij kon. De vrouw zag kans haar tas vast te houden. De verdachte gaf op en reed weg. Het signalement van de overvaller luidt als volgt: blanke man met blond haar. Hij droeg een parka-achtige jas vermoedelijk donderblauw en donkere stevige schoenen.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Binnensticht, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel

DEN DOLDER Op de Dolderseweg vond maandagmorgen een aanrijding lestel plaats waarbij twee personen gewond raakte.

Omstreeks 09.10 uur reed een 58-jarige man uit Tilburg met zijn auto over de Dolderseweg in de richting van Baarn. Ter hoogte van de kruising richting Baarn wilde de man linksaf slaan. Hierbij liet hij een 67-jarige automobilist uit Hilversum niet voorgaan. Een aanrijding was het gevolg. Beide voertuigen raakte beschadigd. De 58-jarige bestuurder werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Doorrijden na aanrijding letsel

BILTHOVEN Maandagmiddag vond op de Sweelincklaan een aanrijding plaats waarbij een meisje gewond raakte en de veroorzaker doorreed.

Een 15-jarig meisje uit Bilthoven reed met haar fiets over de Sweelincklaan. Omstreeks 16.45 uur werd het meisje aangereden en kwam zij via de motorkap en de voorruit op de weg te liggen. De bestuurder (ster) stapte niet uit en liet het meisje achter op straat.

De fiets van het slachtoffer werd totaal vernield. Het meisje hield aan de aanrijding een pijnlijke enkel over. De politie wil graag in contact komen met getuige(n) en of de veroorzaker van het ongeval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Binnensticht, tel.: 0900 88 44.