Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-12-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.55 uur

Geen wietplantage

VIANEN Op maandag 16 december heeft de politie een onderzoek naar een mogelijke wietplantage ingesteld.

Rond 14.45 uur kreeg de politie de melding van een makelaar dat zich in een leegstaande woning aan de Panoven mogelijk een wietplantage bevond. Dit daar de makelaar een penetrante wietgeur bij de woning meende te ruiken.

Politiemensen betraden tezamen met de makelaar de woning. Daar hing inderdaad een penetrante geur. Deze werd echter niet veroorzaakt door een wietplantage, maar door een lekkende waterleiding.

Winkeldief

NIEUWEGEIN Op maandag 16 december werd een man op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Rond 21.25 uur zag een medewerker van een winkel aan de Passage in City Plaza dat een klant meerdere pakken wasmiddel in een tas stopte en zonder de spullen af te rekenen de kassa passeerde. De klant werd staande gehouden.

De verdachte, een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is door politiemensen naar het politiebureau overgebracht en is daar ingesloten. Hij bekende de goederen te hebben gestolen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Zes meter teveel

HOUTEN In de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 december werd een automobilist voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden.

Rond 01.10 uur zagen politiemensen een automobilist over het Plein rijden. Zij controleerden de bestuurder, een 38-jarige man uit Maartensdijk. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,35 promille, meer dan twee keer de toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. De verdachte verklaarde dat hij vlak voor de controle op het Plein in zijn auto was gestapt en net zes meter had gereden toen hij een stopteken kreeg. De verdachte bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs te zijn.Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en rijden zonder rijbewijs en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Onder invloed

IJSSELSTEIN In de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 december werd een automobilist voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden.

Rond 02.00 uur werd op de Televisiebaan een 30-jarige automobilist uit IJsselstein gecontroleerd. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,15 promille, meer dan twee keer de toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.