Beers Bedrijfsauto

Negen bouw-Scania's voor Rouwmaat te Groenlo

---

16/12/2002
Dhr Jos Rouwmaat (L), directeur van het gelijknamige transportbedrijf, neemt de sleutels van de negen nieuwe bouw-Scania's in ontvangst (klik voor grotere foto) De Rouwmaat Groep, de bouwspecialist uit het Gelderse Groenlo, nam onlangs negen nieuwe Scania bouwvoertuigen in gebruik. Het betreft drie trekkers en zes bakwagenchassis met een NCH-kabelsysteem. Onder de nieuwe voertuigen worden diverse asconfiguraties en cabines met elkaar gecombineerd; waaronder een imposante drie-assige Torpedotrekker. De nieuwe Scania's zijn allen voorzien van de sterke en zuinige 420 pk/309 kW 12 liter motor, de 14 versnellingsbak met geïntegreerde Scania Retarder en het Beers veiligheidspakket. Dit pakket bestaat o.a. uit een Dobli-spiegel, airbag en gordelspanner voor de chauffeur en achteruitrijsignaal. De Scania's zijn afgeleverd door de vestiging van Beers Bedrijfsauto b.v. te Gaanderen.

De activiteiten van Rouwmaat richten zich geheel op de bouwbranche in de breedste zin van het woord. In de afgelopen 55 jaar heeft het bedrijf zich niet alleen ontwikkeld tot een leverancier van directe diensten en producten, maar is het ook op ondersteunend gebied actief. Naast de hoofdvestiging in Groenlo beschikt Rouwmaat ook over vestigingen in Hengelo, Dinxperlo, Zutphen en Bocholt (D). Voor de transportactiviteiten beschikt men over een wagenpark van ruim 60 Scania's dat voor het overgrote deel voor de eigen dochterondernemingen rijdt. Bij de Rouwmaat Groep zijn zo'n 250 medewerk(st)ers in dienst.

Door wederom voor Scania te kiezen bevestigt Rouwmaat haar vertrouwen in de robuuste en betrouwbare vrachtauto. Niet voor niets moeten ze minimaal 12 jaar in de vloot meedraaien. Ze hechten dan ook veel waarde aan de bekende lange levensduur. Bovendien telt ook het lage brandstofverbruik prominent mee.