Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Doorwerth, 17 december 2002

Ayuto s interactieve Navigatie-help voor Microsoft Office XP beschikbaar

Nieuw online help- en ondersteuningssysteem ondersteunt bij gebruik Word, PowerPoint en Excel

Ayuto, fullservice leverancier van online help- en gebruikersinstructies, en Microsoft zijn een samenwerking aangegaan. Hierdoor is vanaf vandaag Ayuto s Navigatie-help voor Microsoft Office XP beschikbaar. Navigatie-help is een online help- en ondersteuningssysteem dat gebruikers van Microsoft Office XP, via interactieve (geschreven of gesproken) stap-voor-stap instructies, helpt en ondersteunt bij de functies van Word, PowerPoint en Excel. Via de website van Microsoft Nederland, http://www.microsoft.nl (pagina Microsoft Office ), is Navigatie-help gratis te raadplegen. Ayuto en Microsoft willen met Navigatie-help Office XP-gebruikers helpen om eenvoudig en snel alle functies van Word, Excel en PowerPoint te ontdekken en te benutten.

Enthousiast over samenwerking

Ayuto is enthousiast over de samenwerking met Microsoft. "Ayuto is een jonge, innovatieve onderneming die zich specialiseert in help- en gebruikersinstructies voor software, hardware en internetapplicaties. Het feit dat Microsoft Navigatie-help voor Microsoft Office XP wil inzetten, is een erkenning van de toegevoegde waarde en kwaliteit van onze oplossingen voor gebruikersondersteuning, zegt Bart Struwe, algemeen directeur van Ayuto. "Wij zijn verheugd dat het grote publiek nu kennis kan maken met onze oplossingen en dat Navigatie-help hen in staat stelt om alle mogelijkheden van de Microsoft Office XP-programma s nog gemakkelijker te benutten."

Microsoft is positief over zowel de functionele als technische aspecten van Ayuto s Navigatie-help. Navigatie-help is een nieuwe manier van interactieve gebruikersondersteuning en zorgt dat Microsoft Office XP-gebruikers effectief en efficiënt online geholpen worden bij het gebruik van Word, Excel en PowerPoint, zegt Michel van der Bel, directeur Microsoft Nederland. Wij zijn met name enthousiast over het feit dat de instructies enkele seconden na elkaar worden gegeven, waardoor de gebruiker ze direct kan uitvoeren. Ook de optie met gesproken tekst is een interessante innovatie. De samenwerking met Ayuto is een uitstekend voorbeeld van hoe Microsoft constant op zoek is naar producten en diensten die de gebruikservaring van haar software vergroten.

Over Navigatie-help

Navigatie-help is een door Ayuto ontwikkeld online help- en ondersteuningssysteem voor Microsoft Office XP. Gebruikers van Office XP kunnen via Navigatie-help interactieve instructies krijgen voor de functies van Word, PowerPoint en Excel. De unieke bijdrage van Navigatie-help bestaat uit het feit dat de instructies enkele seconden na elkaar worden gegeven. Hierdoor hebben gebruikers steeds voldoende tijd om de aangegeven instructie direct uit te voeren. Bovendien kunnen gebruikers kiezen voor interactieve instructies in geschreven tekst of in gesproken woord (of een combinatie daarvan). Gebruikers worden op deze manier stap-voor-stap naar het gewenste doel geloodst. Navigatie-help is uitgerust met functionaliteiten om de instructies eventueel te stoppen, terug te spoelen et cetera. Navigatie-help is met name handig bij nieuwe of complexe taken of bij taken waarvan de gebruiker is vergeten hoe die werken.

Navigatie-help raadplegen

Ayuto s Navigatie-help ondersteunt bij het gebruik van de functies van Word, PowerPoint en Excel XP. Navigatie-help is, via iedere internet-PC, gratis te raadplegen via de website http://www.microsoft.nl (pagina Microsoft Office ). Uiteraard kan sprake zijn van verbindings- of telefoonkosten.


- einde persbericht -

Over Ayuto

Ayuto is een full-service leverancier van online help- en gebruikersinstructies. Ayuto werkt met baanbrekende technologieën die volledig nieuwe mogelijkheden bieden voor interactieve instructies voor software, hardware en internetapplicaties. Ayuto is in het jaar 2000 opgericht door een team van experts in software usability. De naam Ayuto - geïnspireerd door het Italiaanse aiuto en het Spaanse ayuda duidt op de specialisatie in help-oplossingen. In 2001 heeft Ayuto interactieve gebruikersondersteuning uitgebracht voor diverse Microsoft-applicaties. Deze programma's zijn beschikbaar in zes talen en worden verkocht in diverse landen in Europa. In de nabije toekomst brengt Ayuto ook interactieve ondersteuning uit voor andere platforms zoals PDA, mobiele telefoons en mobiel Internet. Belangrijke klanten van Ayuto zijn onder andere PinkRoccade, Kluwer, KPN Mobile en diverse multimedia uitgevers.

Voor meer informatie (niet ter publicatie):

Ayuto

Bart Struwe, algemeen directeur

T: +31 (0)26 3397000

E: bart.struwe@ayuto.com

www.ayuto.com