Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persinformatie

Datum 17 december 2002
Nummer persbericht p188

Rioleringswerkzaamheden Laauwikstraat vertraagd

Door het vroege hoge waterpeil in de Waal van de afgelopen weken lopen de rioleringswerkzaamheden in Lent vertraging op. De Laauwikstraat is sinds augustus opgebroken om de oude riolering te vervangen. Planning was, dat voor de Kerst de straat weer opengesteld zou kunnen worden voor doorgaand verkeer. Door de druk van het kwelwater is echter een onwerkbare situatie ontstaan en ligt het werk nagenoeg stil.

Gevolg is dat ook in het nieuwe jaar nog werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Het opstarten in januari zal enige extra tijd in beslag nemen. Bovendien is er dan een aanzienlijke kans op verder uitstel, omdat de maanden januari en februari doorgaans weinig werkbare dagen bieden vanwege de gebruikelijke vorst en hoge waterstanden. Er wordt rekening gehouden met een vertraging van enkele maanden.

De omleidingsroutes in Lent blijven tot het moment van openstellen van de Laauwikstraat van kracht. Met de gemeente Bemmel is afgesproken, dat ook de 'knip' tijdens de ochtendspits in de Zandsestraat gehandhaafd blijft. Deze afsluiting is aangebracht om extra verkeersdruk in Lent te voorkomen en om op de dijk een veilige route voor fietsverkeer te kunnen garanderen. Veel Bemmels fietsverkeer maakt gebruik van deze route. Verleende ontheffingsvergunningen voor de knip blijven overigens geldig.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer 3292380


---
Alle informatie in dit bericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.