AutoRai

17-12-2002

Jan des Bouvries visie op de Fusion te zien op AutoRAI

De bekende Nederlandse meubelontwerper en interieurdesigner Jan des Bouvrie, zoals bekend een man met uitgesproken ideeën over alle aspecten van zijn métier, is ook een groot liefhebber van autos. De combinatie van zijn artistieke gaven en zijn wensen wat betreft automobielinterieurs komt op eigenzinnige wijze tot uiting in een zeer speciale uitvoering van Fords jongste succesnummer, de Fusion. Wat de buitenzijde van auto´s betreft heeft Jan, die in zijn interieurontwerpen veel wit toepast, een even duidelijke, maar daaraan tegengestelde voorkeur. Net als de oprichter van Ford Motor Company, de befaamde Henry Ford, ziet Des Bouvrie een auto het liefst in de kleur zwart. Het zeer speciale interieur dat Jan voor de Fusion heeft ontworpen vormt, in schitterend leer, de synthese tussen het verplichte zwart van de lakkleur en Jans voorkeurskleur wit: de zwart/wit-combinatie die daaruit resulteerde is onmiskenbaar van zijn hand en verleent de verder zo praktische Fusion een ongeëvenaard chique uitstraling.

Heel knap
Jan des Bouvrie spreekt waarderende woorden over de Ford Fusion, de ruime en handige crossover, die zowel elementen van een Multi Purpose Vehicle omvat, als die van een Sports Utility Vehicle en vanwege zijn handzame afmetingen de naam Urban Activity Vehicle' heeft meegekregen. Hij zegt er over: Wat ik leuk vind aan de Ford Fusion is dat het de eerste auto is die tussen een terreinauto en een personenauto in zit. Qua vormgeving is het heel knap bij elkaar gebracht en wordt het toch een eigen ding. In een auto moet je je ook thuis voelen. Interieur is daarom belangrijk. Het ton-sur-ton gebruik van kleuren in deze auto vind ik mooi. Een klein detail heb ik ingebracht, witte strepen, waardoor het interieur meer sfeer heeft gekregen."

De Ford Fusion Jan des Bouvrie is voorlopig een éénmalig exemplaar, dat ook nog is voorzien van een MS Designpakket, uitgevoerd in zwart. De auto zelf is niet voor de verkoop bestemd, maar zal zeker één van de publiekstrekkers vormen op de stand van Ford op de komende AutoRAI. Na afloop van de RAI zal de auto geveild of verloot worden, waarbij de opbrengst aan een goed doel geschonken wordt.

De Ford Fusion is leverbaar vanaf 14.750,-.