Gemeente Leeuwarden

Vriesco wint Leeuwarder Ondernemersprijs

Ondernemersprijs 2002. Gistermiddag tijdens de drukbezochte eindejaarsbijeenkomst van de Gemeente Leeuwarden, Commerciële Club Leeuwarden en Zakenclub Cambuur is de Leeuwarder Ondernemersprijs uitgereikt aan Vriesco International Fabrics B.V. (opgericht in 1919) te Leeuwarden.

Voorafgaand aan de officiële prijsuitreiking startte de wethouder Economische Zaken met een toespraak over de economische ontwikkelingen in Leeuwarden. Hij deelde een primeur mee dat een nieuw bedrijf, Aegon Experian SSC, na een zoektocht besloten heeft om een vestiging in Leeuwarden te openen. Aegon Experian SSC is gespecialiseerd in shared service. Naar verwachting zullen er 100-150 mensen in Leeuwarden komen te werken.

Vriesco is op het gebied van gordijnstoffen en complete gordijnen uitgegroeid tot een absoluut marktleider. De voorzitter van de jury en de nestor van de gemeenteraad, de heer H. Ten Hoeve, gaf aan dat Vriesco de prijs heeft ontvangen vanwege haar goed gevoerde management in combinatie creativiteit op het gebied van de ontwikkeling van nieuwe producten. Het bedrijf biedt in Nederland werk aan circa 150 personen en internationaal, via loonconfectie, aan talrijke mensen. Door het leveren van uitstekende kwaliteit en door de leveringstermijnen kort te houden ziet de onderneming kans om zelfs haar marktpositie stevig uit te bouwen. Ondanks de ligging ten opzichte van haar marktgebied, voor zowel Nederland als internationaal, is het bedrijf in al die jaren Leeuwarden trouw gebleven. De directeur, de heer Kroes, was zeer verheugd om als ondernemer de prijs te winnen en droeg de prijs op aan zijn personeel. De heer Kroes: Zonder ondernemend personeel zou zouden wij deze prijs nooit hebben gewonnen.