Socialistische Partij

Volwaardig loon voor volwaardig werk: ID- en WIW'ers in actie

10-12-2002 * Ruim 8000 zogeheten Melkertiers hebben in de Leidse Groenoordhallen actie gevoerd voor behoud van hun gesubsidieerde arbeidsplaats. Ook SP Tweede-Kamerlid Piet de Ruiter was erbij.

Volwaardig loon voor volwaardig werk! (foto: Ron Jenner) De organiserende vakbond Abvakabo FNV had vooraf 7000 ID- en WIW-ers, zoals de Melkertiers ook wel heten, verwacht. Volgens voorzitter G. van Huygevoort van de Abvakabo is de strijd om behoud van gesubsidieerde arbeid duidelijk nog niet gestreden.

Hij zei ten overstaan van de 8000 demonstranten dat het uitblijven van een convenant over gesubsidieerd arbeid als ,,een bom'' onder het Najaarsakkoord ligt. De bond vindt dat de overheid meer werk moet maken van de toezeggingen die ze heeft gedaan in het Najaarsakkoord.

SP Tweede Kamerlid Piet de Ruiter (foto: Ron Jenner) Het kabinet heeft eind november met werkgevers- en werknemersorganisaties afgesproken dat er voor 1 januari een convenant komt. Hierdoor zou van onder meer 10.000 Melkertiers hun gesubsidieerde arbeidsplaats in een reguliere baan worden omgezet. Hiervoor is 210 miljoen euro beschikbaar gesteld, waarvan 90 miljoen uit het lastenverlichtingsbudget van de werknemers.

Volwaardig loon voor volwaardig werk!