Ingezonden persbericht


Dagrapport Pers Deventer
Maandag16-dec-2002 07:00 uur tot Dinsdag17-dec-2002 06:59 uur
---
02-180661

POGING TOT WONINGINBRAAK

Schalkhaar - Werd maandagmiddag, 16 december, tussen 13.30 en 16.45 uur een poging tot inbraak gepleegd aan de Prinses Beatrixweg. Onbekende probeerden via een uitzetraam binnen te komen. Kennelijk is men gestoord, want er wordt niets vermist.

Oproep getuige:
In die tijd is er wel een jongen langs de deuren geweest die kaarten wilde verkopen. Misschien dat deze persoon iets gezien heeft. Verzoek aan deze persoon is om even contact op te nemen met de politie aan de Frieswijkerweg.

02-180744

WONINGINBRAAK

Deventer. - Werd tussen 12 en 16 december een woninginbraak gepleegd aan de de Hoornwerkstraat. De achterdeur werd geforceerd. Binnen hebben de daders veel voorwerpen die enigszins van waarde waren meegenomen. Zelfs de voorraadkast is leeggehaald. AAB maakt een lijst van gestolen goederen en komt nog aangifte doen.

02-180678

AUTOBRAND

Deventer - Maandagmiddag omstreeks 17.35 uur was er een autobrand op een parkeerplaats bij een bedrijf aan de Essenstraat. Kortsluiting zou de mogelijke oorzaak kunnen zijn. De auto, die slechts 2 weken geleden gekocht was op de automarkt en deze week nog naar de garage geweest was, brandde volledig uit.

Einde dagrapport Pers Deventer

Dagrapport Pers IJsseldelta
van Maandag16-dec-2002 07:00 uur
tot Dinsdag17-dec-2002 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

DIEFSTAL UIT AUTO

KAMPEN. Een 45-jarige man uit IJsselmuiden deed aangifte van diefstal van de lederen voorstoelen, achterbank, de zijbekleding van een auto. De diefstal moet hebben plaats gevonden tussen vrijdag 13/12/02 17.30 uur en maandag 16/12/02 13.30 uur. De nieuwe auto stond op een afgesloten bedrijfsterrein aan de Stoomstraat. Het slot van de auto werd beschadigd en het hekwerk aan de achterzijde van het terrein werd kapot geknipt.

BRANDJE

KAMPEN. Op maandagavond was er een brandje op de hoek van Noordweg en de Hendrik Berkstraat. Omdat het brandje tegen de school aan kwam werd de brandweer gewaarschuwd. Deze heeft de boel geblust. De gemeentereiniging heeft de rotzooi opgeruimd.

Einde dagrapport Pers IJsseldelta

Persberichten politie Vechtdal
van Maandag16-dec-2002 07:00 uur
tot Dinsdag17-dec-2002 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Freek Fridrichs

---
GEWOND BIJ VERKEERSONGEVAL

BALKBRUG Bij een verkeersongeval op de kruising N-48 (afrit) en de N-377 raakte maandag, aan het einde van de middag, een 32-jarige man uit Balkbrug gewond. Hij merkte te laat op dat, vanaf de afrit van de N-48, een vrachtwagen, bestuurd door een 37-jarige man uit Vriezenveen, de weg was op gereden. Hij botste tegen de zijkant van de aanhanger van deze vrachtwagencombinatie. De man uit Balkbrug liep een gebroken neus op en werd door ambulancepersoneel ter plaatse verzorgd. Passanten en brandweermensen regelden op de plaats van het ongeval het verkeer en maakten de rijbaan schoon omdat veel hulpverleners druk doende waren bij een verkeersongeval op de N-48, met twee dodelijke- en enkele zwaar gewonde slachtoffers (zie hieronder).

(02-180682)

VERKEERSONGEVAL MET DODEN EN MEERDERE (ZWAAR)GEWONDEN

Zeer ernstig verkeersongeval op de N48 ter hoogte Balkbrug (PERSBERICHT VAN 16-12-2002)
Op maandag, 16 december 2002 , omstreeks 17.20 uur vond op de Provinciale weg N-48, ter hoogte van Balkbrug in de gemeente Hardenberg, een zeer ernstig verkeersongeval plaats. Bij dit ongeval waren vier personenauto's betrokken. Hierbij vielen twee doden, één zwaar gewonde en drie licht gewonden. Toedracht ongeval: Een 45- jarige bestuurder van een personenauto uit Dedemsvaart kwam vanuit de richting Ommen en reed in de richting Balkbrug. Uit het onderzoek is gebleken, dat deze bestuurder de voor hem rijdende auto's ging inhalen en hierbij op de voor het tegemoet komend verkeer bestemde weghelft terecht kwam. Hij kwam hierbij in 1e instantie in botsing met een vanuit de richting Balkbrug komende personenauto, bestuurd door een 35 -jarige man uit Enschede. De botsing had tot gevolg, dat de inhalende auto rondtolde en een tweede auto , bestuurd door een 64- jarige vrouw uit Den Ham licht raakte , om vervolgens in botsing te komen met nog een derde, vanuit de richting Balkbrug komende personenauto, bestuurd door een 47- jarige vrouw uit Ommen. Zij werd licht gewond. De 45- jarige bestuurder van de inhalende auto uit Dedemsvaart werd door de klap uit de auto geslingerd en overleed ter plaatse. De auto, die als 1e in botsing met de inhalende auto was gekomen, kwam tengevolge van de klap op de kop in een naast de weg gelegen sloot tot stilstand. In de auto bevonden zich 4 inzittenden. Twee van hen moesten door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. De 35- jarige bestuurder van deze auto, overleed na aankomst in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De inzittenden, naast de bestuurder, betroffen twee vrouwen en een man, allen uit Enschede. Hiervan werd een vrouw zwaargewond, de andere vrouw en man werden lichtgewond. Van deze laatste drie is geen leeftijd bekend. De 47-jarige vrouw uit Ommen, die de 3e auto bestuurde werd licht gewond. Alle gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Drie van de vier bij dit ongeval betrokken auto's werden totaal vernield en moesten worden afgesleept. De 64-jarige bestuurster van de auto uit Den Ham, kwam met de schrik vrij. Zij heeft werkelijk alle geluk van de wereld gehad. Haar auto liep slechts zeer lichte materiele schade op. De brandweer is na het reddingswerk geruime tijd bezig geweest met het opruimen en schoonmaken van de weg. In totaal is de Provinciale weg N-48 ruim drieënhalf uur voor alle verkeer afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid. Einde Persbericht
Freek Fridrichs.
(02-180681)

AANHOUDING MEISJE BIJ INBRAAK

MARIENBERG Bij de inbraak in een bedrijf aan de Stationsweg, werd maandagavond een 16-jarig meisje uit Westerhaar, door de eigenaar van deze zaak, op het bedrijfsterrein, aangehouden. Vermoedelijk was zij in het gezelschap van andere inbrekers, die er in een auto vandoor gingen. Uit het bedrijf worden o.a. bedrijfskleding en hengelsportattributen vermist. Er wordt een nader onderzoek ingesteld. Het meisje is ingesloten. (02-180753)

Persberichten politie Salland
van Maandag16-dec-2002 07:00 uur
tot Dinsdag17-dec-2002 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Freek Fridrichs

---
HENNEPKWEEK
RAALTE Maandagmiddag werden, op de zolder van een 42-jarige bewoner van de Werfhorstsingel, 25 hennepplanten aangetroffen. Daarnaast werd een gaspistool in de woning aangetroffen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (02-180671)

ILLEGAAL AFVAL VERBRANDEN
OLST Tegen een 70-jarige man uit de Jan Schamhartstraat is maandagavond proces-verbaal opgemaakt omdat hij zonder vergunning afval verbrandde. Aanvankelijk kwam bij de brandweer een melding binnen van een boerderijbrand. Bij onderzoek bleken er, onder mistige omstandigheden, oude bielzen en geverfd hout te worden verbrand. (02-180727)

Dagrapport team Steenwijk
van Maandag16-dec-2002 07:00 uur
tot Dinsdag17-dec-2002 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

AUTO DOOR GLADHEID TE WATER

STEENWIJK. Een 37-jarige automobilist uit Kampen reed omstreeks 06.30 uur over de Eesveenseweg, komende uit de richting Steenwijk en gaande in de richting Eesveen. Door de gladheid, ontstaan door ijzel, is hij bij het naar rechts afslaan rechtdoor gegleden. Hij kwam met zijn auto tot stilstand in de Eesveense Wetering naast de Eesveenseweg. De man had op eigen kracht het voeruig verlaten.

Einde dagrapport team Steenwijk

Persinfo Politie regi Ijsselland
District Midden Zwolle
Van 16 op 17 dec. 2002.
Piket Freek Fridrichs
038-4963891


---
GEWONDE MAN BLIJKT TE ZIJN GEVALLEN

ZWOLLE De man die vrijdagochtend 13 december rond 7.30 uur gewond werd aangetroffen bij de ingang van de Hortensiatunnel aan de kant van de Hortensiastraat blijkt met zijn fiets te zijn gevallen.

De 63-jarige Zwollenaar werd vrijdagochtend door een voorbijganger aangetroffen met een hoofdwond. De man was nauwelijks aanspreekbaar en zijn fiets lag een aantal meter verderop.

Omdat vrijdagochtend niet zeker was of er sprake was van een ongeval heeft de politie de plaats waar de man werd gevonden afgezet en een sporenonderzoek ingesteld. Uit dit onderzoek is gebleken dat er sprake is van een ongeval. De man is waarschijnlijk in het naast de weg gelegen grasveld terecht gekomen. Dit grasveld loopt schuin naar beneden. Hij heeft niet meer kunnen remmen en is na enkele meters gevallen. Daarna heeft hij op kunnen staan en is nog een aantal meter teruggelopen, waarna hij in elkaar zakte. De man ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Opgevoerde bromfiets inbeslaggenomen

Zwolle: Reed de 17 jarige bromfietser uit Zwolle op maandagmiddag, 16 december omstreeks half zes op zijn bromfiets over de Nieuwe Deventerweg. Hij droeg geen helm en voerde geen verlichting en de brommer bleek niet voorzien van het verzekeringsplaatje. Hem als verdachte staande gehouden. Op de rollebank gaf de bromfiets een vermogen van 1.8 kw aan. Verdachte was niet in het bezit van een bromfiets certificaat. Bromfiets inbeslaggenomen. De verdachte geverbaliseert voor de genoemde overtredingen.

Inbraak en diefstal uit bedrijf.

Zwolle: Werd op maandagmorgen, 16 december 2002, omstreeks kwart voor elf aangifte gedaan van inbraak en diefstal in een besdrijf aan de Th.A Kempisstraat te Zwolle. Een toegangsdeur was geforceerd. Binnen werd de kassa opengebroken. Het zich hierin bevindende geld werd gestolen. TR stelt onderzoek in. Totale schade is niet bekend.


---
Verdachte diefstal uit etalage juwelier aangehouden.

Zwolle: Op maandagavond, 16 december 2002, omstreeks 20.00 uur is een 24-jarige verdachte uit Zwolle aangehouden voor vernieling van een etalageruit van een juwelier en diefstal uit deze etalage aan de Vismarkt te Zwolle. Het feit werd gepleegd in de nacht van zaterdag, 14 op zondag, 15 december omstreeks 02.15 uur. De verdachte kon worden aangehouden aan de hand van getuigenverklaringen. Verdachte is ingesloten.


---
Diefstal opblaasbare kerstman

Zwolle: Werd er aaangifte gedaan van diefstal van een opblaasbare kerstman vanaf het dak van een Bank in de Dobbe. Feit is gepleegd tussen 15 december 2002, 09.00 uur en 16 december 2002, 12.00 uur. De kerstman is 4.5 meter groot en heeft een omvang van 2 meter. Totale schade is niet bekend.
---
Naar Halt voor het afsteken van Vuurwerk.

Zwolle: Werd op maandag, 16 december 2002, omstreeks 12.15 uur een 17 jarige jongen uit Staphorst aan de Grote Voort betrapt op het afstreken van vuurwerk. Hem en een mini pv en een Haltbon.
---
Woonboot gezonken

Zwolle: Op maandag, 16 december 2002 omstreeks 10.00 uur een melding, dat een woonboot, van een 40 jarige vrouw uit Zwolle, in het Almelose kanaal bezig was te zinken. Brandweer was ter plaatse. Een duiker heeft gekeken of er zich nog personen in de boot ophielden. Bleek niet het geval. Boot was inmiddels zover gezonken tot de bodem en stak nog half boven water uit. Oorzaak zinken was vermoedelijk de vorst. Totale schade is niet bekend.


---
Controle verlichting.

Zwolle: Werd op maandagavond, 16 december 2002 op de Kerkstraat in Zwolle een fietsverlichtingscontrole gehouden. Er werd tegen 10 fietsers ter zake ondeugdelijke verlichting PV opgemaakt.
---
Einde dagrapport Pers Zwolle