Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 16 december 2002


Midden- en Noordoost-Twente:

Aanrijding met letsel
02-101224
Hengelo, Haaksbergerstraat
Maandag 16 december omstreeks 17.35 uur
Een 37-jarige automobiliste uit Enschede reed op de Haaksbergerstraat komende uit de richting Hengelo. Ter hoogte van de oprit van de Rijksweg A35 merkte zij dat zij verkeerd gereden was en wilde keren. Zij reed de kruising op en zag, vermoedelijk door een aldaar geparkeerd staande vrachtauto, niet dat er een auto uit de richting van Haaksbergen kwam. Hierdoor ontstond een aanrijding. Zowel de 37-jarige vrouw als een bij haar in de auto zittende 41-jarige man uit Hengelo en de bestuurder van de andere auto, een 46-jarige man uit Haaksbergen, hadden nekklachten en werden voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Eenzijdig ongeval met letsel
02-101229
Oldenzaal, Enschedesestraat
Maandag 16 december omstreeks 19.55 uur
Een 17-jarige jongen uit Denekamp reed met zijn bromfiets op de Enschedesestraat en verloor in een flauwe bocht de macht over het stuur. De jongen reed tegen een boom aan en kwam vervolgens in de sloot terecht. De ambulance kwam en bracht het slachtoffer ter observatie naar het ziekenhuis. Na behandeling mocht de jongen naar huis.


Invordering rijbewijs wegens rijden onder invloed
02-101330
Losser, Lutterstraat
Dinsdag 17 december omstreeks 01.00 uur
Een 32-jarige automobilist uit Losser bleek bij een controle onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en ademanalyse gaf een resultaat van 1,42 promille. Hierop werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


Snelkraak in Goor
02-101332
Goor, Enterseweg
Dinsdag 17 december omstreeks 00.45 uur
In een winkel aan de Enterseweg werd ingebroken. Daders ramden met een auto de pui van de winkel en stalen vervolgens een nog onbekende hoeveelheid gereedschap. Getuigen zagen na de kraak twee personen in een donkere auto wegrijden.


Brand in woning
02-101339
Hengelo, Kievitstraat
Dinsdag 17 december omstreeks 03.25 uur
Er kwam een melding binnen van brand in een woning. Op genoemde locatie bleek veel rook uit de schoorsteen te komen. De rookontwikkeling werd veroorzaakt doordat de omlijsting en bekisting van de open haard brandde. De bewoners waren reeds uit het pand. De brandweer kwam en bluste de brand.


Eenzijdig ongeval met letsel
02-101215
Hengelo, Wegtersweg
Maandag 16 december omstreeks 17.35 uur
Een 16-jarig meisje uit Hengelo wilde door de berm van de Wegtersweg rijden om zo het fietspad op te rijden. Hierbij viel zij van haar bromfiets, waarbij haar knieschijf verschoof. Het meisje werd door de ambulance ter behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.


Aanhouding wegens poging doodslag cq. zware mishandeling
02-101146
Geesteren, Denekamperweg
Maandag 16 december omstreeks 14.50 uur
Er kwam een melding binnen dat op een persoon ingereden zou zijn. Op genoemde locatie bleek dat een 44-jarige man uit Geesteren op een parkeerterrein naast een auto had gestaan. Op een gegeven moment was een 40-jarige plaatsgenoot het parkeerterrein opgereden, had flink gas gegeven en was op de 44-jarige ingereden. Op het laatste moment had hij met geweld geremd, waarna hij net voor de 44-jarige tot stilstand was gekomen. De 44-jarige man had vast gezeten tussen de geparkeerd staande auto en de auto van de verdachte. Laatstgenoemde was daarna uitgestapt, had zich heel agressief opgesteld en was vervolgens weggereden. De 44-jarige man deed inmiddels aangifte. De hem bekende 40-jarige verdachte werd direct aan het bureau uitgenodigd. Hij kwam en werd aldaar omstreeks 17.30 uur aangehouden. De man werd in verzekering gesteld en opgesloten. Naar het hoe en waarom wordt door de politie een onderzoek ingesteld.


Prostitutiecontrole
02-101256
Glane, Gronausestraat
Maandagavond 16 december
In een seksclub aan de Gronausestraat werd een controle gehouden. In totaal waren er 18 vrouwen aan het werk, waarvan er slechts 3 mochten werken. 12 vrouwen zaten nog in een procedure en mochten niet werken.Eén vrouw, een 23-jarige met Litouwse nationaliteit, verbleef illegaal in Nederland en werd door de politie overgedragen aan de vreemdelingendienst. Zij moet onder toezicht ons land verlaten.

Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523