CLINICLOWNS NEDERLAND

CliniClowns bezoekt in december 135 zieke kinderen thuis

17 december 2002

In de periode van 9 december tot en met 4 januari bezoeken de CliniClowns 135 zieke kinderen thuis in heel Nederland. Daarnaast zijn vanuit vele ziekenhuizen door kinderen al duizenden speciale CliniClown-ansichtkaarten in de CliniClowneske brievenbus gedeponeerd voor verzending aan familie en vrienden.

Omdat het in december extra moeilijk is om ziek te zijn, doet CliniClowns Nederland met deze Grote Decemberactie iets bijzonders voor zieke kinderen thuis en in ziekenhuizen.
Het bieden van een extra dosis clowneske afleiding en plezier in de donkere dagen rond kerst met als thema krijgen en weggeven staat hierbij centraal.

De CliniClowns bezoeken de kinderen door het hele land. Van Den Helder tot Maastricht, van Middelburg tot Groningen; in iedere provincie wordt wel een aantal kinderen bezocht.
Speciaal voor de thuisbezoeken is een hoorspel voor en door CliniClowns gemaakt, dat daar waar mogelijk als uitgangspunt wordt gebruikt. Echter, ieder kind en thuissituatie is anders en behoeft een geheel eigen aanpak. Het centrale thema, krijgen en weggeven, wordt tijdens het bezoek voortgezet. Ieder kind krijgt een rugzakje met daarin cadeautjes, waarvan een aantal kan worden weggegeven aan familie, vriendjes etc. De cd met daarop het hoorspel laat zeker een blijvende herinnering achter.

Arbeidsvitaminen op Radio 3 FM besteedde in de afgelopen weken veel aandacht aan de Decemberactie van CliniClowns Nederland. Ook riep CliniClowns alle basisscholen in Nederland op kinderen die ziek thuis liggen aan te melden voor een thuisbezoek van de CliniClowns. Mede door de hulp van Arbeidsvitaminen en de basisscholen is CliniClowns Nederland nu in staat 135 zieke kinderen thuis te bezoeken.

Dankzij de medewerking van meer dan 100 ziekenhuizen, is in bijna elk ziekenhuis waar de CliniClowns komen wel de speciale CliniClowneske brievenbus te vinden. Alle kinderen hebben een pakketje met speciaal ontworpen ansichtkaarten ontvangen, die zij aan familie en vrienden kunnen sturen. Zo kunnen de kinderen vanuit het ziekenhuis op een leuke en actieve manier communiceren met de buitenwereld. Zij hebben al duizenden kaarten via de CliniClowneske brievenbus gepost.

CliniClowns Nederland wil met haar clowns ontspanning bieden aan zoveel mogelijk kinderen die het moeilijk hebben door ziekte, trauma of handicap. Op dit moment spelen bijna 60 CliniClowns in ruim 100 ziekenhuizen door heel Nederland. Daarnaast zijn er nog heel veel kinderen die ernstig of chronisch ziek buiten ziekenhuizen verblijven, bijvoorbeeld thuis. Ook voor hen wil CliniClowns Nederland momenten van gezonde afleiding creëren. Met de Decemberactie doet CliniClowns Nederland een eerste aanzet.

Noot voor de redactie (