Gemeente Breda

Persberichten

17-12-2002

Krediet voor herinrichting Riethil Oude Baan

Het college van Burgemeester en Wethouders stelt de gemeenteraad voor akkoord te gaan met een krediet van 762.250 euro voor de herinrichting van de Riethil Oude Baan. Deze herinrichting is onderdeel van de revitalisering van het bedrijventerrein De Krochten tweede fase. De uitvoering van de werkzaamheden begint in het vroege voorjaar van 2003. Vóór de uitvoering ontvangen de ondernemers nog informatie over de werkzaamheden.

Op bedrijventerrein De Krogten is al enkele jaren sprake van een revitaliseringproject met een landelijke voorbeeldfunctie. Belangrijk daarbij is de uitgebreide aanpak van de infrastructuur. Inmiddels zijn er al allerlei projecten gerealiseerd, zoals bijvoorbeeld de reconstructie Konijnenberg en de reconstructie van het kruispunt Konijnenberg - Crogtdijk. De voorbeeldfunctie van de Krogten heeft het enthousiasme onder het bedrijfsleven op de Krogten flink vergroot. Er zijn ook vele collectieve activiteiten in gang gezet, onder meer op het gebied van milieuscans, collectieve inkoop van telecom en afvalmanagement.

Werk met werk
Bij de herinrichting van de Riethil Oude Baan is ook sprake van werk met werk maken. Gelijktijdig vinden ook werkzaamheden aan de riolering plaats. Het bestaande gemengde rioolstelsel van het bedrijventerrein wordt omgebouwd naar een verbeterd gescheiden stelsel. Het vuile water gaat dan naar de zuivering en het relatief schone regenwater direct naar het oppervlaktewater.

Breda, 10 december 2002