Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-12-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.45 u) Dinsdag, 17 december 2002

District Heerlen en Kerkrade

Heerlen; vlam in de pan
Afgelopen maandagmiddag omstreeks 16.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Vinkenstraat in Heerlen. Bleek een binnenbrand in een flatwoning. Een bewoner die had geprobeerd de binnenbrand te blussen werd door de politie naar buiten gehaald. Hij werd in verband met teveel ingeademde rook en enkele lichte brandwonden voor medische verzorging naar het Atriumziekenhuis overgebracht. De brandweer had de binnenbrand snel, binnen enkele minuten onder controle / geblust. De gehele flatwoning heeft rook en roetschade opgelopen. De oorzaak van de brand is vermoedelijk het in brand vliegen van een fritespan die op het fornuis stond.

Heerlen; binnenbrand
Afgelopen maandagavond omstreeks 18.15 uur kregen politie en brandweer een melding van een binnenbrand aan de Sourethweg in Heerlen. Bleek dat in een opslagloods van een aldaar gelegen bedrijf in opgeslagen goederen brand was ontstaan. De brandweer heeft de binnenbrand geblust. Metingen die de brandweer heeft uitgevoerd wezen uit dat er geen gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen.

Heerlen; openbare dronkenschap
Afgelopen maandagnamiddag kreeg de politie een melding dat er op de Akerstraat in Heerlen een tweetal vrouwen in een portiek zaten. De politie die terplaatse ging trof er op de Akerstraat een 81-jarige vrouw uit Heerlen en haar dochter aan die er op straat stonden te schreeuwen / openbare orde verstoorden. Beide vrouwen waren enigszins onvast ter been en de politie die alcoholgebruik vermoedde, vroeg beide vrouwen hun weg te vervolgen en aldus de openbare orde te herstellen. In plaats daarvan ging de bejaarde vrouw plotseling midden op straat op de grond liggen waardoor het verkeer in de vrije doorgang werd belemmerd en er een verkeersstuwing ontstond. Beide vrouwen bleven strubbelingen veroorzaken waarop de politie de beide vrouwen heeft aangehouden op verdenking van openbare dronkenschap. De dochter verzette zich overigens tegen de aanhouding. De politie heeft beide verdachten bekeurd terzake openbare dronkenschap en tegen de dochter maakt de politie ook nog proces-verbaal op terzake het plegen van verzet / wederspannigheid.

Heerlen; aanrijding
Afgelopen maandagavond omstreeks 19.00 uur vond op de Looierstraat in Heerlen een aanrijding plaats tussen een tweetal autobestuurders. Bleek dat een van de bij de aanrijding betrokken automobilisten, een 34-jarige automobilist uit Heerlen onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Heerlenaar ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; valse aangifte
De politie heeft afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht in het politiebureau in Heerlen een 30-jarige vrouw uit Heerlen aangehouden. De vrouw kwam aangifte doen van diefstal van haar auto bij haar thuis vannacht. Echter de politie kreeg snel twijfels omtrent de aangifte van de diefstal en hield de vrouw op verdenking van het doen van een valse aangifte aan. De volgens de Heerlense verdachte gestolen auto werd overigens vlakbij het Heerlense politiebureau teruggevonden en had enige aanrijdingsschade. De verdachte heeft bekend valse aangifte van diefstal te hebben gedaan (ze gaf aan dat haar vriend met de uitgeleende auto vannacht een aanrijding had gehad) en de politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

Brunssum; brandje
Afgelopen maandagavond omstreeks 23.45 uur kreeg de politie een melding van een brand aan de Prins Bernhardstraat in Brunssum. Bleek dat brand was ontstaan in het halletje bij de voordeur van een woning. Buren hadden de brand aan de voordeur ontdekt en waarschuwden de bewoners waarna de brand tijdig kon worden gedoofd en beperkt bleef tot het halletje achter de voordeur. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; inbraak
Afgelopen maandagavond werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Tuinstraat in Kerkrade. Bleek dat inbrekers maandagmiddag en maandagavond via de achterzijde de woning waren binnengedrongen en allerlei sieraden hadden gestolen. Bij de politie werd aangifte gedaan.