Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-12-2002
Persberichten district Sittard (HP 13.10 uur) Dinsdag 17 december 2002

Sittard, autokraker aangehouden.

Een 39 jarige inwoner van Sittard is maandagavond 16 december 2002 door de politie aangehouden nadat een getuige de autokraker op heterdaad betrapte.
De getuige zag maandagavond omstreeks 21.30 uur op de Tunnelstraat te Sittard een man met zijn bovenlichaam half in een auto hangen. Het portierraam bleek stuk geslagen te zijn. De getuige, samen met de eigenaar van de auto, wilden de onbekende man staande houden echter deze kneep er snel tussenuit. Bij een achtervolging gleed de autokraker op een grasveldje uit en kon daarna door de getuige aangehouden worden. De gewaarschuwde politie nam de autokraker van de getuige over en bracht hem over naar het politiebureau waar hij voor verder onderzoek werd ingesloten.
Uit de opengebroken auto werd het frontje van de autoradio ontvreemd. Samen met een schroevendraaier werd dit frontje bij een zoekactie op het grasveldje aangetroffen. Daar had de verdachte beide spullen weggegooid. Het frontje van de autoradio is teruggegeven aan de eigenaar van de auto. De schroevendraaier is door de politie in beslag genomen. Tegen de 39 jarige inwoner van Sittard is proces-verbaal opgemaakt.

Grevenbicht, rijden onder invloed.
Een 48 jarige inwoner van het Belgische Affligem is dinsdagmorgen 17 december 2002 door de politie aangehouden nadat hij op de Dijk met zijn auto van de rijbaan was geraakt. Hij bleek onder invloed zijn auto te hebben bestuurd.
De inwoner van Affligem wilde omstreeks 03.40 uur in een doodlopende straatje van de Dijk te Grevenbicht zijn auto achteruit keren maar raakte met zijn auto naast de rijbaan en kwam vast te zitten. De gewaarschuwde politie stelde vast dat de bestuurder naar het gebruik van alcohol rook, welk alcoholgebruik bevestigd werd door een alcoholblaastest. Hij werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau waar de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aanwees tussen 1.7 en 1.8 promille.
De auto bleek verse aanrijdingschade te vertonen die niet afkomstig was van het keren op de Dijk. Mogelijk is de bestuurder eerder op de avond betrokken geweest bij een aanrijding op de Koekoekstraat te Sittard waar een geparkeerde personenauto werd aangereden. De veroorzaker van het verkeersongeval was meteen na de aanrijding weggereden van de ongevalsplek en bleef onbekend. De politie stelt een verder onderzoek in naar de betrokkenheid van de aangehouden verdachte bij het verkeersongeval op de Koekoekstraat.
De auto van de inwoner van Sittard moest door een bergingsbedrijf uit de berm worden losgetrokken. Zijn rijbewijs werd door de politie ingevorderd.

Sittard, inbraak in café.
In de nacht van zondag op maandag heeft in een café gevestigd aan de Kerkstraat te Broeksittard een inbraak plaatsgevonden. Het slot in de toegangsdeur bleek te zijn geforceerd waardoor de inbreker zich de toegang tot het bedrijf verschafte. De geldlades van beide gokkasten werden door de inbreker opengebroken en de daarin aanwezige geldpijpen werden weggenomen. Onbekend is hoeveel geld in beide pijpen gezeten heeft. De inbraak werd maandagmorgen kort voor 10.00 uur ontdekt door personeel van het cafébedrijf. De eigenaar van het café heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Sittard, zakkenrollerij.
Twee benadeelden deden maandag 16 december 2002 bij de politie aangifte dat zij het slachtoffer waren geworden van zakkenrollers. Op maandagmiddag omstreeks 16.00 uur kocht een 62 jarige inwoner van Brunssum in een speelgoedwinkel in het winkelcentrum aan de Wethouder Sangersstraat te Beek enkele cadeaus en rekende deze aan de kassa af. Vermoedelijk in de drukte bij de inpaktafel werd ongemerkt zijn beurs uit de achterzak van zijn broek gerold. Toen in een volgende winkel werd afgerekend werd de diefstal opgemerkt. Het slachtoffer mist zijn beurs met daarin enkele bankpasjes en een geldbedrag van ongeveer 200 euro.
Maandagavond deed een 25 jarige inwoonster van Sittard bij de politie aangifte dat zij kort voor 18.00 uur op het station te Sittard ongemerkt gerold werd. De beurs werd uit de schoudertas van het slachtoffer weggenomen. Zij mist enkele bankpasjes, haar rijbewijs en een OV-jaarkaart.