Provincie Overijssel

Ruim 230.000 voor gebiedsgerichte projecten

De provincie Overijssel heeft een tweetal projecten goedgekeurd in het kader van de nieuwe rijkssubsidieregeling gebiedsgericht beleid, kortweg de SGB-regeling. Aan de stichting Landschap Overijssel wordt een totale subsidie van ruim 230.000 verleend voor de uitvoering van twee plannen in Overijssel.

Hierbij gaat het om het herstellen van cultuurhistorisch belangrijke elementen. Zo zijn binnen de gemeenten Tubbergen, Losser, Dinkelland en Oldenzaal 242 landschapselementen geselecteerd die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken.

In samenwerking met de particuliere eigenaren is een verbeterplan opgesteld dat door gespecialiseerde bedrijven uitgevoerd gaat worden.

Reutum
Bij het project Cultuurlandschap met kwaliteit 2002 Reutum worden samen met de bewoners van het dorp plannen ontwikkeld voor het verbeteren van particuliere erven door middel van aanplant van streekeigen beplantingsmaterialen en het plaatsen van streekeigen landhekken.

De provincie heeft voor beide projecten ook een eigen bijdrage beschikbaar gesteld, met een totaal van 116.266.

Het is voor het eerst dat op basis van de nieuwe SGB-regeling subsidies worden verstrekt. De subsidie is overigens verstrekt door de Dienst Landelijk Gebied die, in opdracht van het rijk, de betalingen verricht.

Bron: Saskia Schonewille, 038 - 425 19 20


© 17-12-2002 Provincie Overijssel