Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Sun en bea combineren distributie weblogic server en solaris system

administrator's kit

WebLogic Server 7.0 op proef bij aanschaf Solaris 9 System Administrator's Kit

Amstelveen, Amersfoort, 17 december 2002 ­ BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS), leverancier van applicatie-infrastructuursoftware, en Sun Microsystems hebben een overeenkomst gesloten voor de gezamenlijke distributie van WebLogic Server 7.0 en Solaris 9 System Administrator's Kit. Met de samenwerking willen BEA en Sun de keuze voor het gebruik van J2EE-application servers voor enterprises stimuleren, alsook het gebruik van webservices. Daarnaast worden zo de implementatiekosten aanzienlijk verlaagd. Klanten kunnen vanaf januari 2003 bij aanschaf van de Solaris 9 System Administrator's Kit, kennismaken met WebLogic Server 7 voor een proefperiode van zes maanden.

"Dit initiatief versterkt onze relatie en onze focus op het bieden van meer keuzemogelijkheden voor de klant en het verminderen van implementatietijd- en kosten", aldus Stuart Wells, Senior VP Sun Microsystems Market Development Organization. "Door de zes maanden proefperiode van WebLogic Server 7 bij elke geleverde Solaris 9 Administrator's Kit, kunnen klanten uitgebreid kennismaken met het gemak van open en integreerbare software."

Solaris 9 is onderdeel van Sun's Open Net Environment (Sun ONE). Het productportfolio van Sun ONE is open en eenvoudig integreerbaar en richt zich op de ontwikkeling en het gebruik van Java-webservices. De samenwerking tussen Sun en BEA toont het belang dat beide partijen hechten aan het gebruik van Java, implementatie- en gebruiksgemak, betrouwbaarheid en kostenbeheersing.

Gamiel Gran, VP Global Alliances van BEA Systems: "De samenwerking ondersteunt BEA's doelstelling om klanten schaalbare oplossingen te bieden, waarmee zij hun concurrentiepositie kunnen versterken. Door de samenwerking met Sun kunnen we klanten geïntegreerde end-to-end oplossingen aanbieden."

Sun Microsystems
Vanaf de oprichting van het bedrijf in 1982 heeft de visie van Sun Microsystems, Inc. (Nasdaq: SUNW) ­ The Network Is The Computer ­ ervoor gezorgd dat het bedrijf zich kon ontwikkelen tot marktleider op het gebied van de krachtige hardware, software en services die het Internet mogelijk maken. Sun is aanwezig in meer dan 170 landen en op het World Wide Web: http://sun.com.

BEA Systems
BEA Systems, Inc. (NASDAQ: BEAS) is marktleider in applicatie-infrastructuursoftware. Ruim dertienduizend klanten over de hele wereld gebruiken BEA's bedrijfssoftware, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en WebLogic behoren tot de betrouwbaarste namen in de markt.

BEA heeft haar hoofdkantoor in San José, Californië en heeft 81 kantoren in 34 landen. In Nederland heeft BEA Systems een vestiging in Amstelveen en in België in Zaventem. Voor meer informatie kunt u de BEA website bezoeken op: http://www.bea.com.

# # #

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met:

Sun Microsystems
Guus Vossenaar
Tel.: 033 45 15 000
e-mail: gustaaf.vossenaar@sun.com

BEA Systems
Bertil Snel
T: 020 2018177
E: snel@bea.com

Potters PR

Monique Potters
T: 0345 501595
M: 06 28 88 96 32
E: monique@potterspr.nl