Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 22 92
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht

Datum17 december 2002
Nummer persbericht C062

Dukenburg krijgt een centraal hart

Dukenburg krijgt een centraal hart, meer variatie in woningtypes, twee woon-zorg-zones en meer speel-, sport- en ontmoetingsmogelijkheden voor de jeugd. Er komen maatregelen om het aanwezige groen beter te benutten en de gemeente besteedt extra aandacht aan veiligheid en leefbaarheid. Dat stellen de burgemeester en wethouders voor op basis van de notitie "Hart voor Dukenburg, van visie naar ruimtelijke consequenties".

De drie winkelcentra in Dukenburg blijven voorlopig bestaan. In 2006 wordt het functioneren van de winkelcentra opnieuw geëvalueerd. Afhankelijk van de uitkomsten hiervan kan concentratie van winkelvoorzieningen op termijn wenselijk zijn.

De notitie is opgesteld door de Gemeente Nijmegen en de zes corporaties die woningen verhuren in Dukenburg: De Gemeenschap, De Woongenoot, Eigen Haard, Standvast Wonen, Talis en Portaal. Deze notitie is het vervolg op "Hart voor Dukenburg, samen werken aan de toekomst van Dukenburg". Beide documenten maken deel uit van de op te stellen toekomstvisie voor Dukenburg.

Vanuit een zestal thema's zijn voorstellen gedaan voor wat er op welke plaats moet worden verbeterd of toegevoegd in Dukenburg. Voor de kanaalzone worden recreatie- en woningbouwmogelijkheden langs het kanaal voorgesteld. Bij de Staddijkzone wordt gedacht aan een 'groene stadspoort' en versterking van de relatie van bewoners met het park. In het 'middengebied' wordt een centraal hart vormgegeven, met woningbouw en niet-commerciële voorzieningen.

Het komende half jaar wordt op basis van deze notities een stedenbouwkundige visie opgesteld. Bewoners en andere betrokkenen kunnen in deze periode actief bijdragen aan de toekomstige ontwikkeling van het stadsdeel. Eind januari wordt een bijeenkomst georganiseerd voor vertegenwoordigers uit de betrokken wijken, het bedrijfs- en het verenigingsleven. Er komt ook een nieuwsbrief. De notitie 'Hart voor Dukenburg, van visie naar ruimtelijke consequenties' wordt 4 februari 2003 besproken in de Commissie Stadsgebieden.
Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer
024-3292380


---
Alle informatie in dit bericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.